17 OCAK, SALI, 2017

17-22 Ocak Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Ocak ayının sonlarına doğru ilerlediğimiz bu haftada gerçekleşecek kültür sanat etkinliklerini listeledik. Konserler ve tiyatro oyunlarının öne çıktığı listemize göz gezdirebilirsiniz. Herkese iyi haftalar!

17-22 Ocak Haftalık Kültür Yaşam Dozu

17 Ocak

20:00/Konser/Emel Mathlouthi & Serkan Çağrı/CRR Konser Salonu


Tunus’ta doğup büyüyen, ülkesinde şarkıları yasaklanmasına rağmen sosyal medya ve canlı performanslarıyla adından söz ettiren ve Güney Afrika armonileri ile modern elektronik ezgileri harmanlayan Arap dünyasının güçlü ismi Emel Mathlouthi, Türkiye’nin dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ile aynı sahneyi paylaşıyor. Konser 17 Ocak akşamı saat 20:00’de CRR Konser Salonu’nda izlenebilir. Biletler biletix’te.


21:30/Konser/Songs From A Breeze/Salon İKSV


Caz vokalisti Deniz Taşar ve bas gitarist Şentürk, Songs From A Breeze projeleriyle 17 Ocak 21:30’da Salon İKSV'de olacaklar. İkili yer aldıkları farklı projelerden ve hikâyelerden esinlenerek ürettikleri özgün müziklerini, Chapter One adıyla taçlandırıyorlar. Biletler biletix’te.


18 Ocak

20:00/Konser/Nora Buschmann/Akbank Sanat


Gitarın dünyaca ünlü dört ismi olan Pavel Steidl, Nora Buschmann, Pierre Bensusan ve Raphaella Smits; ocak ayında Akbank Sanat kapsamında Türkiye’de sahne alacak. Ortadoğu, Akdeniz ve Klasik müziğe dayanan repertuvarı ile Alman gitarist Nora Buschmann, 18 Ocak Çarşamba akşamı 20:00’de performans gerçekleştirecek. Biletler biletix’te.


21:30/Konser/Moddi/Salon İKSV


Müzisyen kimliğinin yanı sıra aktivistliğiyle de tanıdığımız Norveçli folk-pop müzisyeni Moddi, 18-19 Ocak'ta Salon İKSV 'de performans gerçekleştirecek. İlk albümü Floriograpy ile Norveç Grammy Ödülleri'nde iki kategoride aday gösterilen müzisyen, ikinci albümü Set The House on Fire ve üçüncü albümü Kæm va du ile ard arda gelen başarılar yakaladı. Şimdi ise Moddi, 18-19 Ocak'ta Salon İKSV 'de gerçekleştireceği konser ile akustik folk-pop melodileriyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Biletler biletix ve etkinlik gişesinde.


20:00/Konser/Ezginin Günlüğü/IF Performance Hall Beşiktaş


Uzun yıllardır birlikteliklerini sürdüren ve birçok başarılı şarkıya imza atan, muhalif bir ses olarak kurulan Ezginin Günlüğü, 18 Ocak akşamı saat 20:00’de IF Performance Hall Beşiktaş’ta müzikseverlerle buluşacak. Grup hem geleneksel halk türküleri ve hem de grup üyeleri tarafından Nazım Hikmet, Shakespeare, Ritsos, A. Kadir, Mevlana, Kavafis, Paul Valery, Orhan Veli, Ömer Hayyam, G. Lorca, Şeyh Galip, Sadi gibi çeşitli Türk ve dünya şairlerinin şiirlerinden bestelenen kendi şarkılarından oluşan şarkıları seslendiriyor. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde. 


19 Ocak

20:30/Tiyato Oyunu/Bezirgan/Kadıköy Halk Eğitim Merkezi


İstanbul Halk Tiyatrosu’nun oyunu olan Moliere'in baş yapıtı Tartuffe'ün yepyeni bir uyarlaması olan Bezirgan, 19 Ocak'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde. Hizmetçi kız rolünde Bahtiyar Engin, evin büyükannesi rolünde Erkan Can ve hem Orgon hem Tartuffe rollerini canlandıracak olan Cem Davran’ın başrollerinde olduğu oyunun biletleri biletix’ten temin edilebilir.


20:30/Tiyatro Oyunu/Aşk Dersleri/Caddebostan Kültür Merkezi


Füsun Demirel çevirmenliğini yaptığı, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Nobel ödüllü oyun yazarı Dario Fo ve eşi Franca Rame’nin kaleme aldığı Seks? Eh, Hayır Demem! başlıklı oyunu uyarlayarak, kendi çocukluk ve ergenlik anılarından yola çıkıp kişisel tecrübelerini seyirciyle paylaşıyor. Oyun 19 Ocak 20:30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde izlenebilir. Biletler biletix’te.


20 Ocak

22:30/Konser/Bülent Ortaçgil/Kadıköy Sahne


Türkiye modern müzik tarihinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, 20 Ocak saat 22:30’da KadıköySahne'de hayranlarıyla buluşacak. "Türkiye'de şehir müziğinin önemli isimlerinden olan Bülent Ortaçgil, Sen isimli yeni albümünü Ada Müzik'ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan albümü, 20 Ocak’ta gerçekleşecek konserde dinleyebilirsiniz. Biletler biletix’te.


20:00/Konser/Yeni Türkü/IF Performance Hall Ataşehir


Yeni Türkü, şarkılarını 20 Ocak saat 20:00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde seslendirecek. Yeni Türkü'nün 2012'de çıkardığı son albümü Şimdi ve Sonra; birçoğu Derya Köroğlu bestesi olan 10 yeni şarkıdan oluşuyor. Adını albümde bir şarkı olarak yer alan Yılmaz Erdoğan’ın Ankara şiirinin dizelerinden alan, Şimdi ve Sonra'nın çıkış parçası Böyle Gitmez ise Cengiz Onural ve Derya Köroğlu imzalı. Biletler biletix’te.


22:00/Konser/Lara Di Lara/Salon İKSV


123’ün vokalisti olarak bilinen Dilara Sakpınar, solo projesi Lara Di Lara ile 20 Ocak saat 22:00’de Salon İKSV'de müzikseverlerle buluşuyor. Elektronik indie müzik grubu 123 ile müzik kariyerine başlayan Sakpınar, bu grupla üç albüm yayımladı. 2014’ten beri Lara Di Lara olarak performanslar gerçekleştiriyor. Biletler biletix’te.


©Nazlı Erdemirel

21 Ocak

20:00/Konser/Oscar And The Wolf/Volkswagen Arena


2014 yılında yayımladığı entity albümüyle büyük başarı yakalayan Oscar And The Wolf, 21 Ocak Cumartesi 21:00’da Volkswagen Arena’da olacak. Orange Sky, Jooqui, Strange Entity gibi single parçalarıyla elektronik müzik dünyasında adı sıkça anılan Belçikalı grup, son yıllarda Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine sahip oldu. 21 Ocak’ta gerçekleşecek konserin biletlerini biletix’ten temin edebilirsiniz.


20:00/Tiyatro Oyunu/Ferhangi Şeyler/Ses 1885 Sahnesi


Ferhan Şensoy, tek kişilik gösterisi Ferhangi Şeyler ile sezon boyunca Ses 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Oyun 21 Ocak günü saat 20:30’da, Ses 1885 Sahnesi’nde izlenebilecek. Şensoy'un 7 Mart 1987'den beri aralıksız oynadığı ve gündelik olayları kendi mizah penceresinden değerlendirdiği gösterinin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde. 


20:30/Tiyatro Oyunu/Antigone/Tatavla Sahne


Sofokles’in ünlü tragedyası Antigone’un Jean Anouilh tarafından çağdaş uyarlaması Eraslan Sağlam rejisiyle Tatavla Sahne’de izlenebilecek. Birbirini öldüren iki kardeşten birinin gömülmesinin yasaklanmasına karşın ölüyü gömmek isteyen hak savunucu kadın Antigone’nun hikayesinin anlatıldığı oyunda iktidar ve onun halk üzerindeki otoritesi ile toplumsal yaşamda kadın rollerine temas ediliyor. Oyun 21 Ocak günü saat 20:30’da Tatavla Sahne’de izlenebilir. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.


22 Ocak

13:00/Müzikal Tiyatro/Animals Musical/UNIQ HALL


Dünya çapında bir müzikal olan Animals Musical, Gate Sahne Sanatları’nın dev kadrosuyla sahne almaya hazırlanıyor. Afrika’daki kabile ve savaş konularının işlendiği müzikalde fantastik anlatımda hazırlanılmış insan vücuduyla entegre dev hayvan kuklaları tasarlanmış. Polifonik koronun eşlik ettiği müzikal özgün düşünülmüş koreografisiyle de öne çıkıyor. Ahmet Kazanbal yönetmenliğindeki müzikal 22 Ocak Pazar saat 13:00’de UNIQ Hall’de izlenebilir. Biletler biletix’te.


0
3376
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage