15 AĞUSTOS, SALI, 2017

16-22 Ağustos Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Ağustos ayı, her hafta bizi sezondaymışçasına birbirinden güzel etkinliklerle karşıladı. Dolu dolu geçen festivallerin yanında tiyatro oyunları da tam gaz devam etti. Bu haftanın etkinlikleri ise müzikal açıdan taptaze ritimlerin, yenilikçi çalışmalar ve konseptlerle buluştuğu keyifli konserlerle dolu. İyi Haftalar. 

16-22 Ağustos Haftalık Kültür Yaşam Dozu

16 Ağustos

Büyük Ev Ablukada

20:00 / Konser / IF Performance Hall Ataşehir

Her performansında dinleyicileri şaşırtan Büyük Ev Ablukada, yeni konser şekli ve son model şarkıları eşliğinde sürpriz partileriyle 16 Ağustos akşamı IF Performance Hall Ataşehir’de dinleyicileriyle buluşacak. 

16 Ağustos

Palmiyeler

20:30 / Konser / Dorock XL

Mertcan Mertbilek, Tarık Töre, Rana Uludağ ve Barış Konyalı tarafından 2013 yılında kurulan Palmiyeler, kendileri ile aynı ismi taşıyan EP'lerini 2015 yılında yayınladı. 2016 yazında çıkardıkları Senden Haber Yok ve Karbeyaz single’ları ile ilk albümlerinin sinyalini veren ekip, 2017 Şubat’ında surf ve pop etrafında gezinen albümleri II (Venus) müzikseverlerle buluştu. Albüm kapak tasarımlarını ve müzik videolarını kendisi üreten Palmiyeler, görsel olarak da dikkat çekiyor.

©Nazlı Erdemirel

18 Ağustos

Yaşamaya Dair – Dostlar Tiyatrosu

21:00 / Tiyatro / Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, bu yıl da yıldızları gökyüzünden sahneye indirdi. Yıllar içinde Kadıköylülerin ve tiyatroseverlerin alışkanlığı haline gelen, yaz aylarının vazgeçilmezi festival bu yıl 15. yaşını 15 oyunla kutladı.

​Festivalin son oyunu Genco Erkal'ın Nazım Hikmet tutkusununürünü olan Yaşamaya Dair adlı müzikli gösterisi olacak. Nazım Hikmet'in ölümünün 54. yıldönümü için Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği oyunda, Tülay Günal da oynuyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendirilecek. Ağırlıklı olarak ozanın Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun, daha sonra sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle noktalanıyor. 

19 Ağustos

Sunset Party

18:00 / Konser / Peyote Cennet Bahçesi

Red Bull Music Academy Sunset, yerli melodileri kendine has tarzıyla harmanlamasıyla tanınan Kaan Düzarat, house ve disco müziğin sevilen DJ’lerinden Tufan Demir, The Guardian tarafından “DJ dünyasınının Venus Williams’ı” olarak anılan Ewan Pearson ve de az bilinen sample’ları gün yüzüne çıkartmasıyla tanınan İngiliz ikili Psychemagik’i Burgazada Peyote Cennet Bahçesi’nde müzikseverlerle buluşturuyor. 19 Ağustos Cumartesi günü saat 18:00’de başlayacak etkinlikte misafirler birbirinden güzel ritimlerle gün batımının tadını çıkartacak.

​​Etkinlikte sahneye ilk olarak 2002 yılından bugüne house, elektronik ve ambient türlerinde müzik yapan, 2007 yılında Red Bull Music Academy katılımcısı olarak seçilen ses mühendisi Tufan Demir çıkacak. Saat 19.00’da Tufan Demir’in ardından kabine geçecek isim İngiliz prodüktör Ewan Pearson olacak. Depeche Mode, Chemical Brothers, Gwen Stefani, Seelenluft, Cortney Tidwell, Röyskopp gibi dünyaca ünlü isimlerin şarkılarına yaptığı remixlerle adını duyuran başarılı DJ, elektronik müzikseverlere unutulmaz saatler yaşatacak. Etkinlikte sahne alacak üçüncü isim ise 2010 yılında Danny McLewin ve Tom Coveney’den oluşan Avrupa festivallerinin vazgeçilmez ikilisi Psychemagik olacak. Gecenin son performansı için sahneye İstanbul elektronik müzik sahnesinin üretken isimlerinden, yerli ezgileri elektronik müzikle buluşturmasıyla tanınan DJ Kaan Düzarat çıkacak. Red Bull Music Academy mezunu Düzarat da yaptığı remixlerinden seçkiler sunacak.

19-20 Ağustos

Moovment Festival

14:00 / Festival / KüçükÇiftlik Park

Elektronik müziğin önde gelen isimlerinden oluşan line-up’ı, büyüleyici sahne prodüksiyonları, festival aktiviteleri ve çok daha fazlasını sunacak olan iki günlük müzik şöleni Moovment Festival, 19 - 20 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Park, İstanbul’da olacak. Pek çok dünyaca ünlü festival ve turnelerin İstanbul şovlarının ardından One Colony, ilk kez kendi konsept festivali Moovment Festival’i elektronik müzik dinleyicileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalde cumartesi günü Kshmr, Blasterjaxx, Timmy Trumpet, Ummet Ozcan, Sebjak, 2 Faced, Funks, Volac Pazar günü ise Bass Modulators, Brennan Heart, Coone, Wasted Penguinz, Zatox, Mc Villain yer alacak.

20 Ağustos

Heartstone

21:00 / Film / Uniq İstanbul

İzlanda’da bir kasabada geçen film, ergenlik yaşlarındaki Thor ve Christian’a odaklanıyor. Biri bir kızın kalbini kazanmanın yolunu ararken, diğeri ise en yakın arkadaşına karşı hislerini keşfederken ikili hayatlarının en karmaşık yazını yaşayacaktır. Kimliklerini keşfetmeye çalışan bu iki çocuğun hikâyesi İzlanda’nın soğuk kış aylarına geçtiklerinde bile içinizi ısıtacak.

0
3622
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage