15 MART, ÇARŞAMBA, 2017

15-19 Mart Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Bu hafta üç sinema etkinliği ve renkli konserlerle karşınızdayız. Kısa film gösterimlerinin yanı sıra yerli sahnenin öne çıkan isimlerinin ve merak edilen oyunların olduğu haftalık kültür yaşam dozumuza göz atmadan program yapmayın. İyi Haftalar!

15-19 Mart Haftalık Kültür Yaşam Dozu

15 Mart

Jehan Barbur

20:30/Konser/Babylon

Yerli sahnenin güçlü vokali Jehan Barbur, 15 Mart Çarşamba günü Babylon sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor. Dördüncü stüdyo albümü Sizler Hiç Yokken’in ardından konserlerine devam eden sanatçı, çağdaş kadın ozan geleneğini sürdürüyor. Prodüktörlüğünü üstlendiği 2009 tarihli ilk albümü Uyan ile fikir ve hikâyelerine tanık olduğumuz Jehan Barbur, Hayat ve Sarı albümlerinin ardından dördüncü solo albümü Sizler Hiç Yokken ile müzikal yolculuğuna devam ediyor. Konserin biletleri biletix ve Babylon gişelerinde.

16 Mart

13. Akbank Kısa Film Festivali

11:00/Sinema/Akbank Sanat

13-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek 13. Akbank Kısa Film Festivali’nde bu yıl dünyanın önemli film festivallerinde temsil edilmiş birçok yapımın yer aldığı, 37 ülkeden toplam 101 film bulunuyor. Geçtiğimiz sene kaybettiğimiz İranlı yönetmen Abbas Kiarostami’nin 10 Derste Sinema belgeseli ve görüntü yönetmeni Seifollah Samadian’ın Kiarostami ile 76 Dakika 15 Saniye filmleri festivalin öne çıkan gösterimlerinden. 16 Mart’ta Seifollah Samadian’ın söyleşisinin gerçekleşeceği festival 23 Mart’a kadar sürecek.

İstanbul Üniversitesi’nde İsveç Film Günleri 

11:00/Sinema/ İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Yedinci Sanat Sinema Kulübü ve İsveç Konsolosluğu iş birliğinde İsveç Film Günleri düzenleniyor. Etkinlikte 16 Mart Perşembe günü Palme, The Circle, Nice People ve The Last Sentence adlı filmler gösterilecek. Etkinliğin ilk gününde Bergman’ı Aramak başlıklı bir söyleşi düzenlendi ve Trespassing Bergman adlı belgesel gösterimi gerçekleşti.

Kaan Tangöze

20:30/Konser/Babylon

Yerli rock müziğin kült isimlerinden Duman grubunun solisti olarak tanınan Kaan Tangöze, solo performansıyla 16 Mart’ta Babylon’da sahne alacak. 2015 yılında çıkardığı Gölge Etme albümüyle solo kariyerine başlayan Kaan Tangöze, akustik şarkılarıyla dinleyicilerinin beğenisini kazandı. Albümün şarkılarında yerli şairlerin şiirlerine yer veren Tangöze, Özdemir Asaf’ın Çizik; Aşık Mahzuni Şerif'in Tersname ve Karacaoğlan'ın Bir Kız Bana Emmi Dedi Neyleyim şiirlerini şarkılarında konuk ediyor. 16 Mart’taki konserin biletlerini biletix ve etkinlik gişelerinden temin edebilirsiniz.

17 Mart

Gonzalo Rubalcaba

20:30/Konser/İş Sanat

Günümüzün en iyi caz piyanistlerinden biri olarak görülen Gonzalo Rubalcaba, 2014’te yaşama veda eden, piyanist Charlie Haden için bir performans sergileyecek. Konser, 17 Mart Cuma günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Bir Palme d’Or, dört Grammy ödülü ve 15 Grammy adaylığıyla modern caz müziğinde adı sıkça anılan Gonzalo Rubalcaba, konserde 2015 tarihli Charlie adlı albümünden parçaları çalacak. Konser biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

Bülent Ortaçgil

22:30/Konser/KadıköySahne

Türkiye modern müzik tarihinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, 17 Mart'ta KadıköySahne'de performans gerçekleştirecek. Müzisyen Sen isimli yeni albümünü Ada Müzik'ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan yeni albümüyle dinleyicilerle buluşan Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Konser biletleri biletix ve etkinlik gişelerinden temin edilebilir. 

18 Mart

Rus Sinemasında Kadınlar Programı

11:00/Sinema/Pera Film

Pera Film'de Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 18 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Rus Sineması’nda kamera arkası ve önünde kadınların ağırlıkta olduğu yapımlar gösterilecek. Kanatlar, Bayır, Akortçu, Evcil Hayvanlarla Seyahat ve Ben Hariç Herkes Ölsün seçkide öne çıkan filmlerden. Seagull Films işbirliğiyle hazırlanan seçkideki filmler ve programın detayları Pera Müzesi resmi sitesinde.

Mabel Matiz

21:00/Konser/MOİ Sahne

Mabel Matiz, 2013 yılında çıkardığı bol ödüllü albümü Yaşım Çocuk’tan sonra Gök Nerede albümü ile dinleyicilerin karşısına çıkmıştı. Son olarak Ah! Kosmos ile yaptıkları Mavi şarkısı ile kendinden bahsettiren sanatçının konseri 18 Mart’ta MOİ Sahne’de gerçekleşecek. 14 yeni şarkının yer aldığı albümde; Evgeny Grinko’ya ait olan Vals, Mabel Matiz’in tek adaptasyon şarkısı olarak dikkat çekiyor. 18 Mart’ta gerçekleşecek konserinin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

19 Mart

Bezirgan

20:00/Tiyatro Oyunu/ MOİ Sahne

İstanbul Halk Tiyatrosu’nun oyunu olan Moliere'in baş yapıtı Tartuffe'ün yepyeni bir uyarlaması Bezirgan, 19 Mart’ta Moi Sahne'de sahnelenecek. Komedi ve hiciv türünü bir arada barındıran oyunun yönetmenliğini Yıldıray Şahinler üstleniyor. Tiyatro tarihinin kurnaz, sahtekar ve bir o kadar da komik kült karakteri Tartuffe’ün hikayesinin anlatıldığı oyunda; Cem Davran, Erkan Can, Bahtiyar Engin, Selin Yeninci, Faruk Akgören, Aytek Önal, Simge Defne Çelik, Selim Can Yalçın, Salih Kırlı rol alıyor. 19 Mart’ta gerçekleşecek etkinliğin biletleri biletix ve etkinlik gişesinde.

0
3824
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage