14 EYLÜL, PERŞEMBE, 2017

14-18 Eylül Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Yeni sezonla birlikte birçok mekân kapılarını yeni programlarıyla açarken, bir kısmı da yazdan kalan etkinliklerini sonlandırıyor. Açık havada yapılabilecek son etkinliklerin yanı sıra tiyatro sezonu başlamadan önce erken başlayan oyunlar da ilginizi çekebilir. İyi Haftalar 

14-18 Eylül Haftalık Kültür Yaşam Dozu

14 Eylül

Summer 93

20:45 / Film / Uniq Açıkhava Sahnesi

Yaz boyunca birbirinden iddalı yapımları açıkhava sahnesine taşıyan Uniq İstanbul, 14 Eylül günü Summer 93 (’93 Yazı)  filmine ev sahipliği yapacak. Katalan yönetmen Carla Simon’un küçük bir kızın evlatlık gittiği ailedeki sıkıntılı günleri hakkındaki ilk uzun metrajlı duygusal filmi, dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Generation Kplus bölümünde Şubat ayında yaptı. Annesiyle babası hayatlarını kaybedince dayısıyla yengesi altı yaşındaki Frida’yı taşradaki evlerine, yanlarına alırlar. Annesinin hasretini içinden atamayan Frida gecelerini dua ederek, gündüzlerini ise yeni ailesinde kendine bir yer edinmeye çalışarak geçirir. Otobiyografik öğeler taşıyan 93 Yazı, küçük Frida’nın iç dünyasını bir yaz süresince, duygu sömürüsüne kaçmadan gözlemliyor.

14 Eylül

Deniz Tekin

20:00 / Konser / If Performance Hall Beşiktaş

Yerli sahnenin başarılı genç isimlerinden Deniz Tekin güçlü sesi ve sahne performansı ile gelecek vadeden sanatçılardan. Deniz Tekin, Bu özel gecede, çok sevilen cover'ları dışında yeni albümü Kozakuluçka’yı dinleyenleri ile paylaşacak. Sekiz yaşından itibaren müziğe yönelen sanatçı, ortaokul ve lise yıllarında çeşitli müzik gruplarında yer alarak yerli sahne dünyasına adım attı. 16 yaşındayken bir kafede canlı performans sergilemesinin yanı sıra çeşitli sosyal mecralar üzerinden kendi kayıtlarını paylaşan Tekin; Yüzyüzeyken Konuşuruz, Manuş Baba, Yeni Türkü ve Ahmet Kaya cover’ları ile beğeni topladı.

15 Eylül

Carancho

21:00 / Film / Pera Müzesi

Pera Film, yeni sezonu “Suç ve Ceza: Arjantin Hikâyeleri” başlıklı program ile karşılıyor. Arjantin’in gündemini sarsmış gerçek olaylardan kurmaca suç ve suçlulara uzanan bir seçki sunan program, filmlerin birçoğunda başrolde izlenen ünlü aktör Ricardo Darín’e saygı duruşu niteliğinde. Program 15 Eylül Cuma akşamı Arjantin'deki sigorta sağlık sisteminin kirliliğini, bir avukat ve doktorun tutkulu ilişkileri üzerinden anlatan ve başarılı bir kara film örneği olan Carancho (Akbaba) filmiyle başlıyor. Pablo Trapero’nun yönetmen koltuğunda olduğu film İyi ve kötüyü ayıran ve sınırları sorgulayan tutkulu bir aşk hikâyesine de odaklanıyor. Oyuncu kadrosunda ise Ricardo Darín, Martina Gusman ve Carlos Weber yer alıyor.

16 Eylül

Burn Rooftop Festival

14:00 / Konser / Çeşitli Mekânlar

Bu yıl 16 Eylül’de ikincisi gerçekleşecek olan Burn Rooftop Festival, İstanbul’un gözde teraslarında ünlü DJ’leri ağırlayacak. Backyard, Klein.Garten, Izaka, W Hotel Suite, Georges Hotel, Sub Karaköy, Cle, Swissotel The Bosphorus, Karaköy On, Klein ve Flamme olmak üzere 11 farklı mekânda gerçekleşecek olan festival, 50’yi aşkın DJ’i müzikseverlerle buluşturacak. Açık havada İstanbul semalarında güzel müzikle buluşacağımız festivalde günü ve geceyi kendi notalarıyla renklendirecek isimlerden J. Bernardt, Just Emma, Milo Häfliger, Niju, İlhan Erşahin (feat. Salih Topuz) ve Mercan Dede öne çıkan müzisyenler arasında.

16 Eylül

Babylon Turns İstanbul On

18:00 / Sezon Açılışı / bomontiada

Babylon’la yeni bir mevsime, yeni bir ritme ve müziğe 16 Eylül Cumartesi akşamı merhaba diyor. Yaz boyunca bomontiada’da müziği kesintisiz sürdürüren Babylon, sonbaharın gelişiyle beraber yeni sezona başlıyor. Babylon’da BaBa ZuLa, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Grup Ses, Sami Baha, Undomondo, bomontiada avlu’da ise, Jakuzi, Islandman ve Radyo Babylon DJ'leri olacak.

17 Eylül

Joseph K. 

17:00 / Tiyatro / DasDas 

İstanbul’un Batı Ataşehir’deki yeni sanat merkezi DasDas yeni sezon için kapılarını Eylül’de açıyor. Mekân, 15 Eylül’de geçtiğimiz sezonun en çok konuşulan oyunlardan Joseph K. ile sezona başlayacak, 17 ve 30 Eylül tarihlerinde seyirci ile buluşmaya devam edecek. İngiliz yazar Tom Basden’ın kara mizah yüklü bir Kafka uyarlaması olan oyunda, otuzuncu yaş gününü eve sipariş ettiği pizzayla kutlamak üzereyken, pizzasını getiren iki adam Joseph K’ya tutuklu olduğu bilgisini veriyor. Joseph K suçunun ne olduğuna dair hiçbir bilgisi olmadığı gibi bir de kendini temize çıkarmak zorunda kalıyor. Joseph, tehdit altında olan özgürlüğüne yeniden kavuşmaya çalışırken görünmez ve mantıksız bir adalet sistemiyle savaşa giriyor. Oyunda Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın rol alıyor. DasDas prodüksiyonu Joseph K.; Franz Kafka’nın yüz yılı devirmesine rağmen zaman aşımına uğramayan Dava’sının yeniden görülmesi için modern dünyanın labirentlerine bırakılıyor. 

18 Eylül

Pencere

20:30 / Tiyatro / Zorlu PSM Drama Sahnesi

Orijinal adı Skylight olan ve The Hours (2002) ile The Reader'ın (2008) senaryolarıyla iki Oscar adaylığı bulunan David Hare'ın kaleminden çıkan Pencere, farklı dünya görüşleri olan Tom ve Kyra’nın yıllar sonra bir gece buluşup geçmişi, hayatı ve birbirlerini sorgulamalarını anlatıyor. 2014'te Wyndham's Theater'da başlayan ve Stephen Daldry'nin yönettiği yeni prodüksiyonda Kyra rolünde Carey Mulligan yer alıyordu. Oyunun bu versiyonu 7 Tony Ödülü'ne aday oldu. 7 Nisan 2016’da oyun atölyesi’nde prömiyer yapan oyunda ise Haluk Bilginer, Esra Bezen Bilgin ve Kürşat Demir rol alıyor. Birkan Uz'un rejisiyle sahnelenen oyunun sahne tasarımı Gamze Kuş, müzikleri Çağrı Beklen, ışık tasarımı ise Kemal Yiğitcan’a ait.

0
3721
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage