11 TEMMUZ, SALI, 2017

12-17 Temmuz Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Henüz tatil için bir yerlere kaçmamış olanlar, size sesleniyoruz! İstanbul kültür yaşam sahnesi bu hafta da dopdolu. 24. İstanbul Caz Festivali bir yandan devam ederken bir yandan da konser ve açık hava film gösterimleri sürüyor. Esintili yaz akşamlarında görüşmek üzere.

12-17 Temmuz Haftalık Kültür Yaşam Dozu

12 Temmuz

Roberto Fonseca / Dayme Arocena “Havana Gecesi”

20:30 / Konser / Uniq Açıkhava Sahnesi

Buena Vista Social Club ile dünyayı turlayan, Küba müziğindeki köklere dönüşün destansı bir belgesi niteliğindeki son albümü ABUC ile dünya çapında başarı edinen Kübalı caz piyanisti Fonseca ile henüz 23 yaşındaki Kübalı neo-soul vokalisti Gilles Peterson’un keşfi Arocena; yerinizde duramayacağınız ritimleriyle sıcacık bir Afro, Latin ve Küba müziği akşamı için bir arada olacak. Yaz akşamı serin ezgilerle dansın ritmini yakalamak için 12 Temmuz Çarşamba akşamı konseri kaçırmamanızı öneririz.

13 Temmuz

Dalida

21:00 / Film / Uniq Açıkhava Sahnesi

Uniq İstanbul açıkhavada film gösterimlerine devam ediyor. 13 Temmuz akşamı gösterilecek Dalida filmi; Kahire’de doğup ünü dünyaya yayılan, 1950’lerde Fransızca’dan Arapça’ya, Almanca’dan İtalyanca’ya birçok dilde şarkılar söyleyip milyonlarca hayran edinen Dalida’nın trajik hayatını ele alıyor. Film boyunca seyirci, hem Dalida’nın unutulmaz şarkılarını dinleyebilecek, hem de Dalida’yı kariyerinin önemli noktalarında ve hayatının özel anlarında keşfetme fırsatı elde edebilecek.

14 Temmuz

Kerem Görsev Quartet

21:30 / Konser / Zorlu PSM Drama Sahnesi

Piyanoyla tanışmasının 50. yılını kutlayan Kerem Görsev ile Ferit Odman, Kağan Yıldız ve Engin Recepoğulları’ndan oluşan dörtlüsü, 24. İstanbul Caz Festivali kapsamında 14 Temmuz akşamı sizlerle olacak.

​Caz tutkusu 60’ların sonunda konservatuvara adım atmasıyla başlayan, ilk bestelerini 90’lı yıllarda yapan Görsev, Türkiye caz sahnesinin önde gelen caz piyanistleri arasında yer alıyor. Birçok başarılı caz müzisyeniyle iş birliği yapan piyanist, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında konserler vermeye devam ediyor. 

15 Temmuz

Deniz Taşar

21:30 / Konser / bomontiada Avlu

Müzik yolculuğuna lisede başlayan Deniz Taşar’ın, üniversite yıllarında kurduğu gruplarla profesyonel hayata adım atmasının ardından 2013 senesinde katıldığı Nardis Genç Caz Vokal yarışmasında aldığı birinciliğini, İKSV Genç Caz ve Akbank JAmZZ yarışmalarındaki başarıları takip etti. Geçtiğimiz senelerde özgün müziğine yoğunlaşan vokalin kendi adına yaptığı çalışmalar haricinde bir de Songs From A Breeze isimli yan projesi bulunuyor. 2016'da Kabak & Lin etiketiyle önce solo albümü Uykuda Bir Bulut, hemen ardından da Songs From A Breeze ile Chapter One isimli duo albümü yayımlanan Taşar, 15 Temmuz akşamı ekibiyle, besteleri ile zenginleşen ve sevdiği caz standartlarının yanı sıra yeniden düzenledikleri neo-soul ve R&B parçalardan oluşan repertuvarını Babylon x bomontiada Avlu kapsamında sunacak.

17 Temmuz

Bir Zamanlar Gazinoda

21:15 / Tiyatro / Enka Eşref Denizhan Açıkhava

Haldun Dormen'in hem yazıp hem de başrolünde oynadığı ''Bir Zamanlar Gazinoda'' 65. sanat yılında seyircisiyle buluşacak.

Yıllar önce yaptıkları tüm oyunlarla izleyenleri kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kurmuş iki eski komedyenin şöhreti artık geçmişin tozlu sayfaları arasında kalmıştır. Geçmişte yaşanan tatsız bir olaydan dolayı bir gece yollarını ayırmışlar ve yıllarca bir daha asla görüşmemişlerdir. Fakat hiç beklenmedik bir anda gelen teklifle yeni bir proje için tekrar bir araya gelirler. İki eski dostun aralarındaki husumeti çözmeye çalıştıkları oyun, 17 Temmuz akşamı 21:15’te Enka Eşref Denizhan Açıkhava sahnesinde olacak

17 Temmuz

Hindi Zahra & Fatoumata Diawara

20:30 / Konser / The Grand Tarabya Panorama

Damon Albarn’dan Herbie Hancock’a kadar sayısız isme eşlik eden Afrika müziğinin son yıldızı Fatoumata Diawara ile caz ve dünya müziğini benzersiz bir biçimde harmanlayan Hindi Zahra, sıcak ve ritmik bir caz ve dünya müziği akşamı için “Olympic Cafe Tour” projeleri kapsamında bir arada. Tutkulu kadın vokallerin gücüyle aklınızı başınızdan alacak bu konser, 17 Temmuz akşamı 20:30’da The Grand Tarabya Panorama’da olacak.

0
3557
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage