10 EKİM, SALI, 2017

10-16 Ekim Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Yeni sezonla birlikte dinamizmini yakalayan mekânlar, çeşitli etkinliklerle bizi selamlıyor. Mekânlar kapılarını yeni programlarıyla aralarken, dünyadan farklı sesleri ve yerli sahneden yeni çalışmaları da izleyiciye sunmaya devam ediyor. Özellikle tiyatro prömiyerlerini kaçırmamanızı önererek bu haftanın etkinliklerini sizlerle buluşturuyoruz. İyi haftalar. 

10-16 Ekim Haftalık Kültür Yaşam Dozu

10 Ekim

Dream Theater

20:30 / Konser / Volkswagen Arena

Progresif rock ve metal hayranlarının uzun yıllardır beklediği an nihayet gerçekleşiyor. Dream Theater, kariyerini tabiri caizse uçuran albümün 25. yıl turnesiyle İstanbul’da olacak. Amerikalı grup bu konserde klasikleşmiş albümü Images & Words’ü baştan sona çalmakla kalmayacak, kariyerinin farklı dönemlerinden en iyi parçalarını ve 23 dakikalık efsanevi epiği A Change of Seasons’ı da eksiksiz olarak icra edecek. Amerikalı grubun unutulmaz müzik ziyafeti 10 Ekim’de Volkswagen Arena’da gerçekleşecek. Images & Words Dream Theater’ın sadece en çok satan albümü değil, aynı zamanda grubun şakayla karışık “tek hit’imiz” diye yorumladığı Pull Me Under şarkısını içeren albüm. Albümün yayımlandığı 1992 yılında sadece Pull Me Under değil, klibi çekilen Another Day ve Take the Time da radyo ve televizyonlardan büyük ilgi görmüş, grubun geçmişte birinci lige tırmanmasına katkıda bulunmuştu. 

11 Ekim

Sóley


21:30 / Konser / Babylon

İzlandalı müzisyen Sóley, yeni albümü Endless Summer’ın ardından Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 11 Ekim Çarşamba akşamı Babylon’da. Müziğe piyano ve kompozisyon eğitimiyle başlayan Stefánsdóttir ya da kısaca Soley, ilk olarak İzlanda’nın en önemli bağımsız projelerinden Seabear ve Sin Fang’in mimarı Sindri Sigfússon’ın yanında yer alarak sahnelere adım attı. Sigfússon’un Soley’in içindeki cevheri fark etmesi ve cesaretlendirmesiyle naif vokalini bizlerle paylaşmaya başlayan İzlanda’nın utangaç sesi, solo projesinin ilk kaydı olan Theater Island EP’sini 2010 yılında Morr Music’ten yayımladı. Farklı projelerde sesini ve müziğini geliştirmeye devam ederken bir sonraki sene We Sink adlı LP’si oldukça beğeni topladı.

12 Ekim

Woyzeck Masalı

20:30 / Tiyatro / UNİQ Hall

Georg Büchner’in Woyzeck adlı oyunundan uyarlanan ve bir rock müzikali olarak karşımıza çıkan Woyzeck Masalı, Erdal Beşikçioğlu yönetmenliğiyle yeniden karşımızda. 38 oyuncu ve 6 müzisyenle 12 Ekim’de perdelerini açacak olan oyun, sezon boyunca İstanbul’un en büyük tiyatro sahnesi UNIQ Hall’de sanatseverlerle olacak. Woyzeck Masalı’nın oyuncu kadrosunda: Adem Aydil, Korhan Başaran, Ayça Eren, Aytek Şayan, Mertcan Semerci, Berkan Şal, Burcu Özberk, Buse Kara, Burak Küçükosman, Deniz Atlı, Güneş Uydaş, Müjde Kızılkan, Metehan Güler, Melih Efeçınar, Onur Yüce, Okan Eken, Onur Dilek ve Zülal Süer yer alıyor.

13 Ekim

Happy End

Çeşitli Seanslar / Film / Çeşitli Salonlar

Michael Haneke’nin merakla beklenen son filmi Happy End, 13 Ekim Cuma günü vizyona giriyor. Haneke’nin bu yıl Cannes Film Festivali’nde yarışan filmi Happy End’de alametifarikası olan sorunlu aileler, kuşaklararası intikam, bastırılmış suçluluk duygusunun yarattığı tahribat gibi temaları yeniden ele alırken arka planda da Avrupa’daki göçmen krizini anlatıyor. Fransa’nın kuzeyindeki Calais’de görünüşte oldukça rahat ve zengin bir şekilde yaşayan Laurent ailesinin hayatı, beklenmedik olaylar sonucu hayatlarına giren Eve’in gelmesi ile rayından çıkıyor. Bitmek bilmeyen aile sorunları ve yıllarca özenle sakladıkları sırları artık başa çıkılmayacak bir hale geliyor. Haneke, kendisinden ödün vermeden günümüz dünyasına ve insan ilişkilerine yine en sert eleştirileri getiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant ve Mathieu Kassovitz yer alıyor.

14 Ekim

Papooz

22:30 / Konser / Salon İKSV

Parisli, kendi tabirleriyle “tropical garage” grubu Papooz, 14 Ekim Cumartesi Salon İKSV'de olacak. Grup, Ann Wants to Dance adlı çıkış teklisine asi kız Soko’nun çektiği ve sevgilisi Sasha’yı başrole taşıdığı kliple dinleyenlerin çok hoşuna gitmişti. Sosyal medya hesaplarında yaptıkları şakacı paylaşımlarla takipçilerinin sempatisini kazanan Papooz’un, dinleyenlerin kadın olduğuna emin olduğu vokalinin erkek olması, üstelik grubun iki adet “Français”den oluşması takipçilerini bir hayli şaşırtmıştı. Parisli olmalarına rağmen “Parizyen” olmanın kıyısından değil, tropikal iklimlerin ve California sahillerinin kıyısından geçen, tarzlarıyla üçüncü dalga kahvecilerden çıkmayanların favorisi oldular. Japonya’ya kadar uzanan dev bir turnenin ardından şimdi ilk defa İstanbul’da sahne alacaklar. 

14 Ekim

Büyük Ev Ablukada

22:30 / Konser / Babylon

Büyük Ev Ablukada Fırtınayt ile 14 Ekim'de Kendine Has Konser serisi kapsamında Babylon'da sevenleriyle buluşacak. Bu konser, grubun uzun süredir heyecanla beklenen ve geçtiğimiz haftalarda çıkan Fırtınayt albümünün ardından ilk İstanbul konseri olacak.  Büyük Ev Ablukada, daha önce gerçekleştirdiği Akustik ve Full Faça performanslarının ardından Fırtınayt ile 14 Ekim’de bir kez daha Babylon’a konuk olacak.

15 Ekim

Eve Dönüş

19:00 / Tiyatro / Tatavla Sahne

0
3052
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage