11 AĞUSTOS, SALI, 2015

Zorlu PSM Bienal Zamanı İki Ayrı Sergiyi Ağırlıyor

Artnivo.com, Zorlu PSM ile işbirliği içinde bu yıl ilk kez İstanbul Bienali’nin paralel etkinlikleri kapsamında iki ayrı projeyle yer alıyor. 5 Eylül - 1 Kasım tarihleri arasında yapılacak 14. İstanbul Bienali Paralel Etkinlikleri kapsamında yer alacak projelere çağdaş sanatın yeni buluşma mekanı Zorlu PSM ev  sahipliği yapıyor; bu iki projeden biri 'site spesific/mekana özel' bir işken, diğeri ise izleyiciye deneyim yaşatmayı hedefleyen Artnivo sanatçılarının enstalasyon, performans ve farklı disiplinlerden oluşan işlerinden meydana geliyor.

Sisin önce görülebilen sonra yoğunlaşarak tende hissedilebilen bir nesneye dönüştüğü ‘Süblim’  enstalasyonu ve 10 ayrı sanatçının farklı medyumları kullanarak oluşturdukları izleyiciye deneyim yaşatmayı amaçlayan işlerinden oluşan “40 metre // 4 duvar // 8 küp” projesi, İstanbul Bienali boyunca Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde izlenebilecek.

​Zorlu PSM'nin içinde yer alan Galeri Mekanı, artnivo.com tarafından kurgulanan projeyle yeni bir işlev kazanıyor ve Türkiye'de ilk kez gerçekleşen bir projeye ev sahipliği yapıyor. Mekanın algısını tamamen değiştiren ve izleyiciye mimariye bağlı olarak farklı deneyimler yaşatan projede 10 sanatçının işlerine ev sahipliği yapıyor. İzleyicinin mekanla ilişkisini sorgulayan, mekanı yaşayan bir organizmaya dönüştüren, sonsuzluk ve güven kavramlarını sorgulatan aynı zamanda genç sanatçıların çağdaş sanat ortamındaki görünürlüklerini vurgulayan sıra dışı bir proje olan “40 metre//4 duvar // 8 küp”,  10 farklı

sanatçının, 8 küp içinde yer alan çalışmalarını bir araya getiriyor.

0
3261
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage