11 EKİM, CUMA, 2019

Susanna Tamaro’dan Genç Okurlara: Kaplan ve Cambaz

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git ile dünya çapında üne sahip olan Susanna Tamaro'nun genç okurlar için kaleme aldığı Kaplan ve Cambaz, Eren Cendey’in çevirisiyle, Can Çocuk tarafından yayımlandı.

Tamaro, 13 yaş ve üzeri tüm okurlar için kaleme aldığı bu kitabında merak, dindirilemeyen öğrenme arzusu ve özgürlüğe dair çağdaş bir masal anlatıyor.

Küçük Kaplan diğerlerine hiç benzemez: Meraklıdır, benzerlerinin hemen kabul ettiği şeyleri derinden sorgular. Gözlerini açar ve ışığın mucizesini keşfeder, kulaklarını diker ve Tayga’nın geniş ses yelpazesiyle tanışır. Kaplanlara özgü gücünü kazandığında, başka hayvanları avlayarak karnını doyurur. Fakat bunu yaparken bazı kuşkuları olur. Zamanı geldiğinde annesinden ayrılır, yalnız başına yola koyulur ve hatta hiçbir kaplanın yapmayacağını yaparak Tayga sınırlarının dışına çıkar.

​Dizginleyemediği merakı, uzak durması gerektiğini bildiği insanla karşılaşmasına neden olur. O, insanı yakından tanımak ister. Küçük Kaplan tedirgin edici, değişken, sevilmeye değer ama aynı zamanda uzak durulması gereken insanla yakın ilişki kurar. Ve hayatı bir daha asla eskisi gibi olmaz.

0
2984
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage