12 ŞUBAT, CUMA, 2016

Sanat ve Teknoloji Bir Arada: Digital Revolution

Avrupa’nın önde gelen sanat merkezlerinden Barbican Centre’nin yarattığı Digital Revolution sergisi, 20 Şubat – 12 Haziran tarihleri arasında Zorlu PSM’de yer alacak.

Digital Revolution1970'lerden bu yana, dijital teknoloji aracılığıyla sanatta yaşanan dönüşüme dikkat çekiyor. Sergi, dijital medyayı kullanarak, alanlarında sınırları zorlayan bir dizi sanatçı, film yapımcısı, mimar, tasarımcı, müzisyen ve oyun geliştiriciyi ilk defa bir araya getiriyor. Ayrıca, geleceğe bakıp yaratıcı kodlama, “Do it Yourself” (Kendin-Yap) kültürü, dijital topluluklar, zenginleştirilmiş gerçeklik, yapay zeka, giyilebilir teknolojiler ve 3D baskı almanın sunduğu yaratıcı olanakların etkisini değerlendiren sergi, hem sanat dünyasının hem de teknoloji meraklılarının ilgisini çekecek türden.

Arcade Fire'ın interaktif videosu The Wilderness Downtown ve aralarında Scott Snibbe Studio tarafından geliştirilen Biophilia (Björk) uygulaması ve Peter Chilvers ile Brian Eno'nun SCAPE (2012) uygulamasının yanı sıra, Umbrellium (Usman Haque ve Nitipak Samsen); Universal Everything; Yuri Suzuki, Pasha Shapiro ve Ernst Weber gibi sanatçılardan gelen yeni çalışmalar ve DevArt adlı dijital sanat işleri sergide yer alıyor.

0
2462
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle