16 MART, PERŞEMBE, 2017

“İşte Matisse” ve “İşte Monet” Yayımlandı

Farklı ülkelerden, farklı akımlardan, sanat dünyasında iz bırakmış on yedi sanatçının yer aldığı, Laurence King’in hazırladığı “İşte” adlı sanat dizisi hep kitap aracılığıyla dilimize kazandırılmaya devam ediyor. Sanat tarihi konusunda şimdiye kadar benzeri yapılmamış bir çalışma olan dizinin bu ayki kitapları, İşte Matisse ve İşte Monet. Kitaplar 17 Mart'ta raflardaki yerini alacak.

Yaratıcılığını kimi zaman Tahiti’de bir güneş ışığı, kimi zaman bir salyangozun mükemmeliğinde bulan, çıplak dans eden figürleriyle, kâğıt kesikleriyle, havada süzülen kuşlarıyla etrafına enerji yayan bir adam Matisse. Hasta yatağında bile çalışan, imgeleri bir araya getirme dürtüsüne asla karşı koyamayan bir dâhi. İşte Matisse, Sanat Tarihçisi Catherine Ingram ile çizer Agnès Decourchelle’in kitaba özel illüstrasyonları ile bizi Matisse’in parlak renkleri altında sanatının izini sürmeye çağırıyor.

Orta yaşlarında başarıyı yakalamasına rağmen asla tamam demeyen, güneşi daha iyi görebilmek için yaşadığı yeri dahi değiştiren bir tutkun. Kullandığı renkler ile adını sonsuzluğa yazdıran, açık artırmalarda eserlerine seksen milyon dolar paha biçilen, ancak insanlığa bıraktığı ize hiçbir rakamın kâfi gelmeyeceği bir efsane, Monet. İşte Monet, Sanat Tarihçisi Sara Pappworth’un usta kalemiyle Aude Van Ryn’in bu kitaba özel çizimleri birleşerek bizi Monet’nin büyüleyici renklerinin içine davet ediyor.
Görsel: Henri Matisse: Kesikler . Tate Modern. 7 Nisan - 17 Eylül 2014.

0
2816
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage