14 NİSAN, PERŞEMBE, 2016

Çocuk Kitapları Ressamları Müzesi

Ege Üniversitesi ilk kez çocuk kitaplarını resimleyen ressamları bir müzede buluşturuyor.

Ege Üniversitesi, Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’ne ek olarak restorasyonu tamamlanan Bornova Levanten köşklerinden bir tanesi çocuk kitapları resimleyen 27 sanatçının orijinal eserlerine evsahipliği yapacak.

Dünyada pek çok örneği bulunan resimli çocuk kitapları müzelerinin bir benzeri ilk kez İzmir’de kuruluyor. “Çocuk Dünyasının Ressamları”nın müzenin bir parçası olması için VI. EgeArt Sanat günleri sürecinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi kurucusu ve yöneticisi Nedim Sönmez ve  Egeart Sanat günlerinin davetli ressamı Can Göknil arasında projelendirildi.

İllüstrasyon sanatını ve çocuk edebiyatını destekleyen projede eserleri yer alacak isimler: Vaghar Aghaei, Ilgım Veryeri Alaca, Ayşe İnan Alican, Uğur Altun, Ferit Avcı, Canan Barış, Gözde Bitir, Reha Barış, Zerrin Cebeci, Saadet Ceylan, Ender Dandul, Mustafa Delioğlu, Serap Deliorman, Nazan Erkmen, Can Göknil, Sedat Girgin, Başak Günaçan, Şafak Okdemir, Feridun Oral, Aysun Berktay Özmen, Nuran Balcı Özekçin, Betül Sayın, Nazli Tahvili, Banu Taylan, Mert Tugen, Deniz Üçbaşaran, Burcu Yılmaz.

Görsel Vaghar Aghaei'nin Fırtına Bacası adlı kitabından alınmıştır.

0
23596
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage