ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
29
MART
“Yeşil Küf” ve “Lekesiz” Sergileri Mixer’de
18:00
18 OCAK
23 ŞUBAT

Mixer ocak ayında “Yeşil Küf” ve “Lekesiz” sergilerine ev sahipliği yapıyor. 18 Ocak’ta sanatseverlerle buluşan sergiler, 23 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

“Yeşil Küf” sergisi adını Emre Zeytioğlu’nun Sanatta Yeni Popülerleşme yazısında bahsi geçen “yeşil küf” metaforundan alıyor. Walter Benjamin’in Pasajlar kitabında geçen “Bronz bir yapıtın üstündeki yeşil küfün kimyasal çözümlemesi o yapıtın hakikiliğinin saptanmasına yardımcı olabilir.” cümlesi serginin çıkış noktası oluyor. Sergide yer alan sanatçılar arasında Bilal Yılmaz, Eda Aslan, Deniz İkizler, Giuseppe lo Schiavo, Gökçe İrten, Horasan, Nergiz Yeşil, Sami Aslan, Sırma Doruk ve Sinan Logie yer alıyor.

“Lekesiz” sergisi farklı disiplinlerde işler üreten üç sanatçının içinde bulunduğumuz, insanlar tarafından yapılan yapıların davranışlarımızı nasıl yönlendirdiği üzerine düşünme biçimleri geliştirdikleri eserlerden oluşuyor. Mimariyi konu edinen Ayşe Yıldırım, toplum ve birey arasındaki ilişkiyi irdeliyor. Pınar Yılmaz, dış dünya ve içerisi ile bağlantıyı pencere metaforu ile ele alıyor, hanenin ne kadar bize ait olduğunu sorguluyor. Egemen Tuncer ise sıradan hane eşyalarıyla kurulan ilişkiye odaklandığı eserlerinde atölyesinde çektiği fotoğrafları sayısal ortamda modelleyerek yeniden canlandırıyor.

Geldanlage