ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
19
NİSAN
Opera “Don Quichotte” Türkiye’de İlk Kez Sahnede
20:00
22 OCAK
30 OCAK

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bu seneki teması “idealizm” kavramı denilince akla ilk gelen figür: Don Quichotte. İspanyol yazar Miguel de Cervantes’in yazdığı ve yüzyıllar içerisinde güncelliğini yitirmeyen eserden uyarlanan ve bestelenen Don Quichotte Operası ilk defa Türkiye’de sahneleniyor.

Gezgin şövalye Don Quichotte’un inandığı doğrular ve aşkı için hayatını riske attığı, insanlığın unuttuğu erdemlerin peşinde koştuğu hikâyesini anlatan opera, görünüşteki komedi ögelerinin ardında üzücü ve sarsıcı hayat dersleri veriyor.

Recep Ayyılmaz tarafından sahneye konulan eserin orkestra şefliğini Zdravko Lazarov ve Helena Bayo dönüşümlü olarak üstleniyor. Oyunun koro şefliğini ise Paolo Villa yapıyor. Dulcinée rolünde Aylin Ateş, Özge Kalelioğlu ve Deniz Likos; Don Kişot rolünde Suat Arıkan ve Gökhan Ürben; Sancho rolünde N. Işık Belen ve Umut Kosman; Pedro rolünde Begüm Karacasu; Garcias rolünde Banu Ergün ve Funda Güllü; Rodriguez rolünde Can Reha Gün ve Bahadır Özkoca; Juan rolünde Zafer Çiftçi ve Çağrı Köktekin dönüşümlü olarak rol alıyorlar.


Temsil Tarihleri:


22 Ocak Salı 20.00

23 Ocak Çarşamba 20.00

25 Ocak Cuma 20.00

26 Ocak Cumartesi 16.00

29 Ocak Salı 20.00

30 Ocak Çarşamba 20.00

Geldanlage