23 EYLÜL, PAZARTESİ, 2019

Venedik Bienali’nin Türkiye Pavyonu’nda Yer Alacak Proje Belli Oldu

Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi, gelecek yıl 23 Mayıs ile 29 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın çalışmasıyla hayat bulan Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda Ölçü Olarak Mimarlık / Architecture as Measure isimli, Neyran Turan küratörlüğündeki proje yer alacak. Turan’ın yardımcılığını Betsy Clifton, E. Ece Emanetoğlu, Samet Mor, Melis Uğurlu ve Ian Erickson yapacak.

Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda bu yıl yer alacak proje iki aşamalı açık çağrı yöntemiyle belirlendi. Projenin seçici kurulunda Aslı Çiçek, Ippolito Pestellini Laparelli, Prof. Dr. Ayşen Savaş, Han Tümertekin ve Ertuğ Uçar yer aldı. Seçici Kurul, özgün kurgusu, güncel tartışmalara yönelik farklı bakış açısı ve iklim değişikliğiyle mimarinin ilişkisine dair sunduğu yeni önerilerinden dolayı Turan’ın projesinin öne çıktığını belirtti.

Ölçü Olarak Mimarlık / Architecture as Measure , günümüzde özellikle ön plana çıkan iklim kriziyle politik duruşu, çevrecilik ve teknolojik determinizmi farklı diyaloglarla ele alıyor. Türkiye özelinde mimari yapıyla inşaat sektörünün arka plandaki ilişkisini gündeme getiriyor.

0
1868
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage