09 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2020

SALT'ın Yeni Programı "Ardışık" 2021 Yılı Boyunca Devam Edecek

​Barış Doğrusöz, Deniz Gül, Volkan Aslan, Aykan Safoğlu, Fatma Belkıs-Onur Gökmen'in art arda yer alacağı bağımsız sunumlarından oluşan SALT'ın yeni programı “Ardışık” Ocak 2021'den Ocak 2022'ye kadar SALT Galata'da devam edecek.

SALT Araştırma ve Programlar’dan Amira Akbıyıkoğlu ve Farah Aksoy’un, uluslararası kariyerinin gelişme ve olgunlaşma dönemindeki altı sanatçıyla hazırladığı program, çocukluklarını 80’lerde, ilk gençlik yıllarını 90’larda yaşamış bu sanatçılar arasındaki “kuşak bağı”nı temel alıyor.

Barış Doğrusöz, Deniz Gül, Volkan Aslan, Aykan Safoğlu ile Fatma Belkıs ve Onur Gökmen ikilisinin pratiğinde öne çıkan taze görsel ve kavramsal dağarcık, yaklaşık 25 yıla dayanan tanıklıkları ve ortak hassasiyetleri etrafında şekilleniyor.

Sanatçıların “Ardışık” programındaki işleri, sırasıyla tarihyazımı, dil, kamusallık, simgesel sermaye ve modernleşme başlıkları altında “sembolik iktidar” meselesini yorumluyor.

​“Ardışık” programı 19 Ocak’ta, Barış Doğrusöz’ün 2017’den bu yana üzerinde çalıştığı Güç Odağı video üçlemesinin ilk mekânsal sunumuyla başlayacak.28 Mart’a kadar devam edecek sunum ve paralelinde gerçekleştirilecek çevrimiçi atölye ve gösterimlerin ayrıntıları saltonline.org’da duyurulacak.

0
2652
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage