13 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2020

Sabancı Müzesi’nden Teknolojik Sanat Konferansı

DigitalSSM ve Sabancı Üniversitesi yürütücülüğünde başlatılan “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” araştırma projesi, yaratıcılık ve teknoloji platformu Digilogue iş birliğiyle yoluna ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda 15 Mayıs 2020 Cuma günü saat 14:00’te Zoom üzerinden bir konferans gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyeleri Selçuk Artut, Cemal Yılmaz ve Sakıp Sabancı Müzesi digitalSSM Yöneticisi Osman Serhat Karaman, başlattıkları “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan konferansta birçok farklı konuyu gündeme getiriyor. Özellikle üretilmesi teknolojiye dayanan (video, ses, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi) ve çalışması için teknolojiye ihtiyacı olan (yazılım ve donanım gibi) sanat eserlerinin korunması ve geleceğe aktarılması sorununa eğilecek olan konferans, günümüz koşullarında bunun nasıl sağlanabileceği üzerine bir tartışma başlatıyor. Değişen koşullara bağlı olarak sanatın nasıl şekillendiğini de irdeleyecek konferans, katılımcılarla birlikte tüm bu sorunlara ortak bir çözüm arayışı içerisine giriyor.

​Konferansa kayıt olmak için SSM’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://www.sakipsabancimuzesi.org/tr/sayfa/etkinlik-takvimi/teknolojik-sanat-gelecege-nasil-tasinir

0
1350
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage