03 MART, ÇARŞAMBA, 2021

Performlab’e Başvurular 5 Mart’a Uzatıldı

Beykoz Kundura’nın bu yıl başlattığı sanat ve düşünce programı KunduraLab kapsamında gerçekleştirilen PerformLab’e başvurular uzatıldı. Performans alanında işler üreten ve bu alanda deneyimi olan sanatçılara açık olan çağrı 5 Mart’a dek sürecek.

PerformLab’e seçilecek 10 sanatçı 29 Mayıs 6 Haziran tarihleri arasında yapılacak atölyeye davet edilecek. Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts’ın desteğiyle düzenleyeceği atölye, farklı alanlardaki pratiklerine performansı da dahil ederek çalışmalarını çeşitlendirmek isteyen sanatçılara yeni yaratım araçları ve perspektifler kazandırmayı hedefliyor. PerformLab’in ilk atölyesine davet edilecek sanatçılar performans alanında araştırma ve sanatsal üretimler gerçekleştiren Ayşe Draz, sanatçı, küratör ve Productiehuis Theater Rotterdam'in Sanat Koordinatörü Melih Gençboyacı, performans sanatları küratörü ve yapımcısı Pelin Başaran ve Beykoz Kundura’nın küratörlüğünü yapan kültür sanat direktörü S.Buse Yıldırım’ın jüriliğinde yapılacak değerlendirme sonucu seçilecek.

Çalışmalarını Hollanda’da sürdüren sanatçılar Cherish Menzo, Benjamin Kahn ve Khadija El Kharraz Alami’nin, Türkiye’den katılımcılar ile kendi pratikleri üzerinden deneyim paylaşımı gerçekleştirecekleri PerformLab, Beykoz Kundura ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Türkiye’den ve Hollanda’dan sanatçıları bir araya getirerek olası iş birliklerinin ve iki ülke arasında sürdürülebilir bir sanatsal diyaloğun oluşmasını hedefleyen PerformLab’in ilk atölyesi için 5 Mart’a dek sürecek başvuruların sonuçları ise 22 Mart’ta açıklanacak. Performlab’e www.beykozkundura.com/performLab adresinden başvurabilirsiniz.

0
2697
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage