20 OCAK, PAZARTESİ, 2020

Paco Roca’dan “Kumdan Sokaklar”

Kırışıklıklar adlı bol ödüllü yapıtıyla tanınan İspanyol illüstratör ve yazar Paco Roca’nın imzasını taşıyan grafik roman Kumdan Sokaklar, Pınar Savaş’ın çevirisiyle, Desen Yayınları tarafından yayımlandı.

Roca, okurlarına ilginç yaşam öykülerini gerçekliğin sınırında kesiştiren, baş döndürücü bir grafik roman sunuyor. “Yanlış” sokağa sapan genç bir adamın peşi sıra absürt olayların cereyan ettiği sürreal bir dünyayla buluşturan eser; rutini kırıp, kendi kaderini tayin etme peşine düşen “yalnız” ruhların gündüz düşlerini anımsatıyor.

​Bir süredir kafası dağınık olan genç adam, ev kredisi başvurusu için sevgilisiyle birlikte gidecekleri banka randevusunu unutur. Bu yetmezmiş gibi, aynı saatler için bir arkadaşına da buluşma sözü vermiştir. Kız arkadaşını daha fazla öfkelendirmemek ve ona yeni bir hayal kırklığı yaşatmamak umuduyla telaş içinde kestirme bir yola sapar. Ne var ki şehrin labirenti andıran eski sokakları arasında kaybolur. Tüm bu yaşadıkları kötü bir tesadüf müdür yoksa zihninin ona oynadığı küçük bir oyun mu? Bu tuhaf serüven boyunca genç adamın tanıştığı absürt karakterler ve karşılaştığı fantastik olaylar ona gerçekte istediği hayatı kurabilmesi için hâlâ bir şansı olduğunu hatırlatır. 

0
2756
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage