31 MAYIS, PAZAR, 2020

Osman Hamdi Bey’e Yeniden Bakmak

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonu’nda yer alan ve Osman Hamdi Bey’e ait olan 6 tablonun bilimsel araştırma ve konservasyon çalışmalarının süreç ve bulguları Google Arts & Culture platformu üzerinden sanatseverlerle buluşuyor. 2018’den beri Atlı Köşk’te ziyarete açık olan “Görünenin Ötesinde Osman Hamdi Bey” sergisine kaynaklık eden araştırma, sanatçının eserlerini uluslarası bir plarforma taşıyor.

​Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 dilde ziyaret edilebilen çevrim içi sergi, Türk resminin modernleşme yolundaki önemli isimlerinden birisine odaklanıyor. Osman Handi Bey’in üretim pratiklerini merkezine alan ve sanatçının nasıl çalıştığını bilimsel verilerle gözler önüne seren sergi, aynı zamanda sanatçının birçok önemli eserine de yakından bakma imkânı sunuyor. Bank of America Merrill Lynch’in uluslararası Sanatı Koruma Projesi kapsamında gerçekleştirilen proje, izleyicilere sanatçının Vazoda Çiçekler, Kuran Okuyan Hoca, Kokona Despina, Naile Hanım Portresi, Arzuhalci ve Cami adlı tablolarını karşılaştırmalı olarak görme şansı veriyor.

​Çevrim içi sergi ve verilere buradan ulaşabilirsiniz: https://artsandculture.google.com/exhibit/g%9Ar%9Fneni_n-%9Atesi_nde-osman-hamdi_-bey/YwKC9TC2cWB4KQ

0
2379
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage