15 OCAK, CUMA, 2021

Nâzim Hikmet Dolu Bir Gün

Şair Nâzım Hikmet Ran, 119. doğum gününde (bugün) Ataşehir Belediyesi’nin “Dünya Şairini Selamlıyor” adlı etkinliğinde şiirler ve şarkılarla anılacak.

Etkinlikler, üç bölüm hâlinde 15 Ocak (bugün)’ta koronavirüs salgını koşulları nedeniyle çevrim içi olarak yapılacak. Ataşehir Kültür YouTube hesabından yayımlanacak etkinliklerde; “Nâzım Hikmet Şarkıları” saat 10.30’da, “Nâzım Hikmet’in Sesinden Şiirler” saat 14.00’te ve “Dünya Nâzım Hikmet Şiirleri Okuyor” saat 16.00’da başlayacak.

Etkinliklerin 10.30’daki “Nâzım Hikmet Şarkıları” bölümünde; Grup Gündoğarken “Nâzım Hikmet Memleket” isimli şarkıyı, Erdal Güney “Sevdamız Bir Uzun Bakış” şarkısını, Doğan Canku “Gecelerim”i ve Metin-Kemal Kahraman “Deniz Koydum Adını” isimli şarkıyı seslendirecek.

Saat 14.00’teki “Nâzım Hikmet’in Sesinden Şiirler” bölümünde Nâzım Hikmet’in; “Hasret”, “Büyük İnsanlık”, “Seviyorum Seni” ve “İnsanların Türküleri Kendilerinden Güzel” isimli şiirleri kendi sesiyle yankılanacak.

Saat 16.00’daki “Dünya Nâzım Hikmet Şiirleri Okuyor” bölümünde ise usta şairin kaleminden çıkan eserler dünyanın farklı farklı dillerinde seslendirilecek. Yurtdışından ve ülkemizden katılan sanatçılar, Nâzım Hikmet eserlerini Türkçe, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Macarca, Arapça, Farsça, Hırvatça ve Makedonca olarak okuyacak.

​Etkinliklerde ayrıca Japonya Kültür Ataşesi Takumi Suemitsu, Macaristan Kültür Ataşesi Balâzs Szöllössy ve Institut Français Türkiye’den Ghislain Vidal’ın Nâzım Hikmet için gönderdiği mesajlar yayımlanacak.

Etkinlik yayınını buradan izleyebilirsiniz.

0
1628
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage