30 MART, SALI, 2021

“Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” Temalı Fotoğraf Kupası Sonuçları Değişti

​Yılda sadece bir günü kadınlara adamanın yetersiz ve anlamsız olduğuna dikkat çekerek kadınların her gün eşit ve adil muamele görmesi, kadına her gün saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulamak adına bkz. İletişim’in PhotoCup’ta düzenlediği “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” temalı ödüllü fotoğraf kupasının birincisi İsmet Danyeli oldu.

Geçtiğimiz hafta sonucu açıklanan ödülün birincisi olan Abdurrahman Çetin kupa sonucunda ödülün kendisine nakit olarak verilmeyerek Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na bağış yapılacak olması nedeniyle fotoğrafını yarışmadan çekti. Böylece ikinci sıradan birinciliğe yükselerek kupada en iyi fotoğraf ödülünü kazanan isim, Bergama’da bir şehit cenazesi esnasında eylem yapan kadınları görüntülediği fotoğrafıyla İsmet Danyeli oldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlayan oylamada 707 yarışmacının toplam 1.221 fotoğrafı yarıştı. Kupanın ödülü olarak, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından işletilen ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışan Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na yapılan 5.000 TL tutarındaki bağış ise İsmet Danyeli adına yeniden düzenlendi.

​​“Eğitimli ailelerin dahi alt beyinlerinde kız evlatların ikinci planda olduğu; kadınların kaybolduğu, fuhuşa zorlandığı, küresel iş gücüne katılımlarının erkeklerin çok gerisinde kaldığı ve aynı işi yapan kadınların, erkeklerden yaklaşık %20 daha az kazandığı günümüzde, kadına yönelik şiddet ise dünyada en yaygın, ancak en az cezalandırılan suçlardan biri. Doğrudan ekonomik karşılığı olmayan ancak yükü özellikle kadınların üzerinde olan; ev halkının sadece bakımını değil, toplumsal hayat içinde yer almalarını sağlayan tüm değerlerin üretimini ve yeniden üretimini de kapsayan ev içi emek ise, piyasaya sürekli işgücü yetiştirilmesini sağlasa da ekonomik açıdan değersiz görüldüğü için kadınların emeği de görünmezleşiyor. Bölge, kültür, etnik köken, eğitim, sınıf ve din fark etmeksizin bu sorunları yaşayan milyonlarca kadın varken, yılda sadece bir günü kadınlara adamanın yetersiz ve anlamsız olduğunu vurgulayan bkz. İletişim ekibi, bu çelişkiye dikkat çekmek amacıyla “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” temalı fotoğraf kupasını düzenledi. Kadınların her gün eşit ve adil muamele görmesi gerektiğini vurgulayan ekip, “Sadece 8 Mart’ta değil, 9 Mart’ta ve geriye kalan 364 günde de kadınlara verilen değeri gözden geçirelim. Bir gün ise ‘şov’, her gün ise ‘gerçek’ olur!” diyor.”

Fotoğraflar sırasıyla:
1. İsmet Danyeli
2. Mustafa Bulent Yilmaz
3. Durmus Ceyhan
​​4. Zafer Develi

0
3371
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage