18 OCAK, PAZARTESİ, 2021

İstanbul Modern’in “Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu” Başlıyor

İstanbul Modern, 25 Ocak - 12 Şubat tarihleri arasında, okulların yarıyıl tatilinde çocuklara sanat dolu bir program sunacak. “Çocuklara Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu” başlıklı program farklı kavramlara odaklanan on atölye çalışmasını içeriyor.

Birleşen Figürler, Kakmalı Maskeler, El Yapımı Kağıda Silüetler, Fotoğraftan Resme, Duvarların Resmi, Baskı Resim, Geo Resimler, Gölgelerle Sanat, Benim Bakışım ve Birleşen Nesneler adlı atölye programları yarıyıl tatilinde çocuklara sanatla dolu, eğlenceli ve yaratıcı bir yarıyıl tatil programı vadediyor. Programa çevrim içi katılan çocuklar müze uzmanlarıyla birlikte sanat çalışmaları gerçekleştirecek. Atölye çalışmaları 10.00 - 11.00 saatlerinde 4 - 7 yaş grubu çocuklar ve 11.30 - 12.30 saatlerinde 8 - 12 yaş grubu çocuklar için düzenlenecek.

Atölye çalışmaları, müzenin “Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer” sergisi, “Şakir Eczacıbaşı: Seçilmiş Anlar” sergisi, yeni koleksiyon sergisi, “Şimdinin Peşinde” ya da “Sanatçı ve Zamanı” sanal koleksiyon sergisinden gösterimle başlayacak. Çocuklar bu gösterimde, sanat yapıtlarını müze uzmanlarıyla birlikte çözümleyerek sanat tarihinden örneklerin ele alındığı bir sunuma katılacaklar. Ardından çocuklar, müze uzmanının canlı olarak paylaşacağı sanat etkinliğini izlerken kendi sanat çalışmalarını yaratacaklar. Sanat çalışmalarında her evde kolaylıkla bulunabilen nesne ve malzemeler kullanılacak.

​Program kapsamında düzenlenen atölyelerden beşine kayıt yaptıranlara avantajlı katılım koşulu ve katılım belgesi sunulacak. Online kayıt ve bilgi almak isteyenler buraya tıklayabilir. 

0
1998
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage