30 NİSAN, PERŞEMBE, 2020

İstanbul Modern’den Çevrim İçi Sanatçı Filmleri Programı

İstanbul Modern, dünyanın farklı coğrafyalarından çeşitli sanatçıların video, animasyon ve kısa filmlerinin yer aldığı Uluslararası Sanatçı Filmleri (Artists’ Film International) programını bu yıl çevrim içi olarak gerçekleştiriyor. Bu sene 13. kez düzenlenen program “lisan” konusunu merkezine alıyor. Programda yer alan filmler 31 Mayıs 2020 tarihine kadar İstanbul Modern’in internet sitesi üzerinden izlenebiliyor.

Program ve içeriğini aynı zamanda İstanbul Modern’in de küratörleri olan Öykü Özsoy ve Ümit Mesci’nin gerçekleştirdiği Artists’ Film International 2020 kapsamında sekiz film izleyicilerle buluşuyor. Dili hem insanlar arasındaki iletişimi sağlayan bir vasıta hem de dünyayı algılama biçimimizi ifade etme konusunda bir araç olarak değerlendiren program, geçmiş yüzyılların kültürel birikimini de bünyesinde barındırıyor. Programın bu yılki katılımcı sanatçıları ise şu isimlerden oluşuyor: Ergin Çavuşoğlu (İstanbul Modern, Türkiye), Yu Guo (KWM artcentre, Pekin, Çin), Ailbhe Ní Bhriain (Crawford Sanat Galerisi, Cork, İrlanda), Francesco Pedraglio (GAMeC / Bergamo Modern Çağdaş Sanat Merkezi, İtalya), Raqs Media Collective (Project 88, Mumbai, Hindistan), Lerato Shadi (Friends of Iziko South African National Gallery, Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti), Rhea Storr (Whitechapel Gallery, Londra, Birleşik Krallık) ve Lisa Tan (Bonniers Konsthall, Stockholm, İsveç).

​Program kapsamında 30 Nisan Perşembe günü (bugün) saat 18:00’de bir de söyleşi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Söyleşi, İstanbul Modern’in YouTube kanalı üzerinden takip edilebilecek.

​İstanbul Modern’in YouTube kanalına buradan ulaşabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCFjzHp2Qf6QmvY1Zqrix4cg

0
1092
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage