03 ARALIK, PERŞEMBE, 2020

Ferda Art Platform’da İki Yeni Sergi Birden

Ferda Art Platform, Ahmet Duru’nun “Büyü ya da Yok Ol” isimli kişisel sergisine ve Selim Köroğlu’nun “Mertebe” isimli ilk kişisel sergisine 4 Aralık tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor.

Ahmet Duru beşinci kişisel sergisi “Büyü ya da Yok Ol”, insanoğlunun doğa ile olan imtihanını makro ve mikro ölçekte doğa betimlemeleriyle ele alıyor ve insanın doğa ile olan iletişimini sorgulamaya açıyor. Birden fazla medyumla üretilmiş işlerinin yer aldığı sergisinde Duru, yoğun boya katmanlarıyla resmettiği bitki örtüleri, incelikle işlenmiş karakalem çiçeklerle yan yana bütünlüklü bir doğa yansıması oluşturuyor. “Büyü ya da Yok Ol”, Ahmet Duru’nun izleyiciyi doğadan uzak bir mekânda doğa ile bir araya getirdiği küçük bir ekosistem olma görevi görüyor.

Selim Köroğlu’nun ilk kişisel sergisi “Mertebe”, Köroğlu’nun yaşadığı dönemsel kriz, arınma ve yenilenme süreçlerinin beraberinde oluşan lirik güncelerden oluşuyor. Oldukça çeşitli bir renk paletine başvurduğu geometrik soyut form ve sembollerle oluşturduğu işlerinden bir araya gelen sergisinde Köroğlu’nun eserleri sanatçının bireysel metafizik yolculuğunun ilk takdimi olma özelliğini taşıyor.

​Ahmet Duru’nun “Büyü ya da Yok Ol”, Selim Köroğlu’nun “Mertebe” isimli sergileri 4 Aralık 2020 – 7 Ocak 2021 tarihleri arasında Ferda Art Platform’da ziyaret edilebilir.

0
2351
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle