04 KASIM, ÇARŞAMBA, 2020

Step İstanbul Sanatseverlerle Buluşmaya Hazırlanıyor

“Sanat herkesin hayatının bir parçası olmalıdır” fikriyle ilk kez 2019 yılında düzenlenen Step İstanbul, 16-17 Kasım 2020 tarihlerindeki ön izleme günlerinin ardından 18-22 Kasım tarihleri arasında Taksim 360 Projesi’nde ve aynı zamanda çevrim içi olarak ziyaretlerini ağırlayacak. Step İstanbul, bu yıl 25 galeriyi, yaklaşık 30 katılımcıyı ve 250’e yakın sanatçıyı ağırlayacak.

2019 yılında Contemporary Istanbul ve TOMTOM Designhood iş birliği ile ilk kez düzenlenen Step İstanbul, Ford Otosan sponsorluğunda bu yıl Tarlabaşı Taksim 360 Projesi’nde sıkı Covid 19 önlemleri altında sanat ve sanatçıları, sanat meraklılarını buluşturmaya hazırlanıyor.­ 18-22 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek Step İstanbul’da yeni medya performansları, özel sergi projeleri, galeri ziyaretleri ve webinar etkinlikleri sanatseverlerle buluşacak. Aynı tarihler arasında çevrim içi ziyarete de açık olacak olan Step İstanbul’un erişilebilir sanatın ilk adımı olarak benimsediği fiyat politikası bu yıl da devam edecek ve eserlerin fiyat aralığı 500-20.000 TL aralığında olacak. Daha geniş kitleleri sanatla tanıştırma ve buluşturma hedefiyle yola çıkan Step İstanbul’u limitli kapasitede üniversite öğrencileri ise 18-19 Kasım tarihlerinde ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.

Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği Çalışma rehberine uygun olarak gerçekleştirilecek Step İstanbul’da etkinlik alanına HES kodu ile ve ateş ölçümü yapıldıktan sonra giriş yapılacak. Taksim 360 Projesi’nin açık hava ve dükkan konseptinde olması etkinliğin tek yönde ve belirlenen rota üzerinde yapılmasına olanak sağladığı için ziyaretçilerin birbiri ile teması ve karşılaşmasının önüne geçilecek. Ziyaretçiler bilet satın alırken ziyaret saatlerini belirleyecek ve onlara ayrılan süre dahilinde etkinlik alanında kalabilecekler.

3 Ekim’de gerçekleşen basın toplantısında Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı, Step Istanbul’la ilgili olarak “Bu yıl hepimiz için bir ilk olan ve birlikte tecrübe ettiğimiz bir dönemde yine birlik olarak, birbirimizi destekleyerek, var olacağız. Sizlerin de bildiği gibi pandemi nedeniyle etkinlik tarihimizi sonbahara ötelemiştik ve şimdi 16-17 Kasım’daki ön izlemenin ardından Taksim 360 Projesi’nde kapılarımızı açacağız. Geçen sene yola çıkarken Contemporary Istanbul ziyaretçileri arasında yaptığımız istatistikler bize yol göstermişti ve sanat iştahı olan 35 yaş altı gençleri, sanatla buluşturmak hedefimizi gerçekleştirmek için Step İstanbul’u yapmıştık. Ancak bu noktada sektörün öncüsü olarak üstlendiğimiz misyonla sanat piyasalarının durma noktasına geldiği bir dönemde gençleri sanatla buluşturmanın yanı sıra sanatçılara madden ve manen destek olabilmeyi umut ediyoruz. Step İstanbul’da bu 25 galeri yaklaşık 30 katılımcı 250’e yakın sanatçı yer alacak ve yine inisiyatiflere ev sahipliği yapacağız. Pandemi nedeniyle insanların kapalı mekanları tercih etmemesinden dolayı bize mekan destekçisi olan ve açık hava – sokak konseptiyle Taksim 360 Projesi’ne gönül rahatlığıyla gelebilir ve etkinliği gezebilirler. Hayatın devam ettirmek bizlerin elinde, maksimum koruma ile tüm yönetmeliklere uygun olarak etkinliğimizi yapacağız. Hayatın devam etmesi için sanatın desteklenmesi şart, çünkü hayat sanattır.” açıklamasında bulundu.

Bu yıl Step İstanbul’da yer alacak galeriler ise şu şekilde: 359+ Gallery, Anna Laudel Gallery, ART TV Project, ART50.NET, Arton, C.E.P Gallery, Carré D’Artistes Istanbul, De Artium, Faar Art & Design, Ferda Art Platform, Galeri 77, Galeri Binyıl, Galeri Diani, Galeri Fe, Galeri/Miz, GaleriBu, Galleryrooms, Mixer, Mona Galeri, Paper Street Co., PG Art Gallery, Red Art Artopol, Vision Art Platform

Halka Sanat Projesi, Tasarım Bakkalı, Barın Han, Noks Art Space, Paperstreet Co. İnisiyatifler etkinlik boyunca Tomtom Kırmızı binasında olacaklar.

Step İstanbul etkinlik takvimi:

19 Kasım Perşembe - 14.00 - Atölye / Fon Almak başvuruları için Proje Nasıl Yazılmalı - Güncel Sanat Arşivi
19 Kasım Perşembe - 17:00 - Critiques of New Born
20 Kasım Cuma - 15:00 - İnisiyatiflere bir alan: İnisiyatif almak
20 Kasım Cuma - 16:00 - Step to be an artist
21 Kasım Cumartesi - 15:00 - Yeteri kadar dijitalleştik mi?  Çağdaş Sanatı Çevrimiçi İzlemek
21 Kasım Cumartesi - 17:00 - Çağdaş Sanatı Erişilebilir Kılabilir miyiz?

​Step İstanbul’u ziyaret etmek isteyenler biletleri (tam 70 TL, indirimli 40 TL) Biletix üzerinden satın alabilecekler.

0
5486
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage