19 ARALIK, CUMARTESİ, 2020

Emre Senan ve Semih Fırıncıoğlu’ndan “Ringtone Rhapsody”

Sanatçılar Emre Senan ve Semih Fırıncıoğlu’nun hazırladığı çizgi film projesi Ringtone Rhapsody çevrim içi olarak yayımlandı.

Senan’ın çizgileriyle hazırlanan Ringtone Rhapsody, günlük hayatın sıradanlaşan tuhaflıklarını yaşadığımız olağanüstü dönem üzerinden gözler önüne seriyor. Film müziği ise Semih Fırıncıoğlu tarafından akıllı telefonlarda var olan zil ve uyarı sesleri üzerinden hazırlandı.

Proje, Emre Senan’ın 2019 yılının sonunda İstanbul’dan New York’a, elli yıllık arkadaşı Semih Fırıncıoğlu’na yeni çizgi filmi için bir “müzik” yazıp yazamayacağını sorduğu bir e-posta yollamasıyla başladı. Senan’ın şartı Fırıncıoğlu, yalnızca akıllı telefonlarda var olan zil ve uyarı seslerini (ringtones) kullanabilecek, başka hiçbir ses ögesi müziğe sızamayacaktı ve ikisi de birbirlerine müdahale etmeyecekti. Evrensel salgın boyunca Atlantiğin iki yanında yalnız ve yalıtılmış odalarında çalışıp projeyi 2020 Kasım ayında sonlandırdılar. Filmi kadim dostları Celil Oker”e ithaf ettiler.

Ringtone Rhapsodyiçin Semih Fırıncıoğlu Apple Logic Pro X programını, Emre Senan ise üzerinde Rough Animator programı çalışan bir iPad Pro kullandı. Kurgu ve bir araya getirerek sonlandırma işi ise Adobe Premier kullanılarak gerçekleştirildi.

Ringtone Rhapsody, ücretsiz olarak video paylaşım platformu Vimeo üzerinden izlenebilir.

https://vimeo.com/486805491

0
1804
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle