01 ARALIK, SALI, 2020

CANAN’dan “Falname” Serisine Özel Performans

Pera Müzesi’nin 17 Ocak’a kadar devam edeceksergisi “Minyatür 2.0: Güncel Sanatta Minyatür” için “Falname” adlı yeni bir minyatür serisi hazırlayan CANAN, sergi kapsamında 13 Ocak'a kadar gerçekleştireceği bir dizi performansla sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide “1 Mayıs”, “Ademler ve Havvalar”, “Güzel ve Çirkin (Aslan ve Ceylan)”, “İbretnüma” ve “Falname” başlıklı işleriyle yer alan CANAN'ın yüzyıllar önce Osmanlı nakkaşları tarafından hazırlanan Falnamelerden ve İslam mitolojisindeki karakterlerden etkilenerek hazırladığı 71 minyatürden oluşan “Falname” serisi, performansında kullandığı tarot destesine dönüşüyor.

CANAN, fal ritüeli ile minyatür arasındaki ilişkiyi şöyle ifade ediyor: “Minyatürlerdeki olağanüstü güçler ve efsanevi yaratıklar aslında bilinçaltımızdaki korkuları simgeliyor. Bu imgelerle karşı karşıya gelmek, korkuların su yüzüne çıkmasına ve kişinin kendine dair bazı şeyleri öğrenmesine yol açıyor. Eğer orada sizi çeken bir şey varsa kendiniz adına bulacağınız bir şey de var demektir.”

CANAN’ın tarot kartı formatında ürettiği seri ile 13 Ocak 2021 tarihine kadar Salı ve Çarşamba günleri 13.00 - 17.30 saatleri arasında gerçekleştireceği performanslara Pera Müzesi web sitesindeki rezervasyon formunu doldurarak katılım sağlanabilir. Ziyaretçiler performansa Pera Müzesi giriş bileti ile katılabilir. Performans Türkçedir. Katılımcı sayısı sınırlıdır, rezervasyon gereklidir. Ayrıca Tarot kartı seti olarak sınırlı sayıda üretilen “Falname” serisi, performanslarla eş zamanlı olarak Pera Müzesi Artshop’ta satışa sunulacak.

0
5746
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage