08 OCAK, CUMA, 2021

Merve Çanakçı ile Sanatsal Pratiği Söyleşisi ve Sergi Turu

Sanatçı Merve Çanakçı artSümer’de sanatseverle buluşan “Eşik” adlı sergisinin ardından 9 Ocak Cumartesi günü saat 16:00'da Zoom üzerinden bir söyleşi gerçekleştirecek.

Çanakçı, sanatsal pratiği ve son kişisel sergisi üzerine yapacağı söyleşide katılımcılarla çevrim içi bir sergi turu da yapacak. Sohbete katılmak için bu linkten kayıt yaptırabilirsiniz.

Merve Çanakçı, uzun zaman ayırdığı bir düşünme ve sanatsal araştırma süreci sonrasında ortaya çıkardığı hibrit eserlerden oluşan bir kurguyu sunduğu “Eşik” sergisi ile 8 Ocak’a kadar.artSümer’de sanatseverlerle buluştu.

Bugüne dek çalışmalarında insan olma hâlini farklı açılardan ele alarak araştıran ve yorumlayan Merve Çanakçı, .artSümer’deki dördüncü kişisel sergisi “Eşik”e hazırlandığı süre içinde yaptığı araştırmaları çağdaş post-hümanist söylem çıkışlı fikirler ile kesişen ve içinde bulunduğumuz küresel dönüşüm anını eşik kavramıyla bağdaştırıyor. Sanatçı, bunu “bir hareketin tam ortasında olma, bir arada olma durumu” olarak tanımlıyor. Kelime anlamı olarak bir durumdan diğerine geçiş, arada olma, bir yerden uzaklaşma, çıkma ya da bir bitişi çağrıştıran, aynı zamanda yeni bir başlangıcı da içinde barındıran “Eşik”, kasıtlı olarak kendimizi içinde bulduğumuz bu geçiş anını araştırırken insan, doğa, hayvan, özne, nesne, kültür ve tarihin alışılagelmiş algılanışlarını sorguluyor.

"Eşi"’i buradan sanal tur ile ziyaret edebilirsiniz.

0
3731
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage