27 OCAK, ÇARŞAMBA, 2021

Beykoz Kundura’nın Yeni Platformu “KunduraLab” Başlıyor

​Beykoz Kundura’nın performanstan belgesel sinemaya, felsefeden antropolojiye, farklı disiplinlerin izinde tartışma ve üretim olanakları yaratmayı amaçlayan yeni platformu KunduraLab başlıyor.

Beykoz Kundura’yı sanat odaklı bir düşünce ve üretim merkezine dönüştürmeyi amaçlayan programın ilki ise FelsefeLab olacak. Kundura Sinema & Sahne’nin kürasyonlarından yola çıkarak felsefi yöntemlerin izinde kavramları anlamaya ve okumaya davet eden FelsefeLab, 2021 yılı boyunca yapay zekadan bilimkurgu sinemasına, merak uyandırıcı konular etrafında konuşma ve film programları gerçekleştirecek. FelsefeLab’in ilk etkinliği ise akademisyen Dr. Umut Eldem’in “İnsan bir yapay zeka mıdır?” başlıklı konuşması olacak. 28 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek konuşma, Kundura Blog’da çevrim içi gösterimi süren ​“Uncanny Valley / Tekinsiz Vadi” adlı oyundan yola çıkacak ve Hubert Dreyfus, Jacques Derrida, Benjamin Libet gibi düşünürlerin izinden giderek teknoloji felsefesi, davranışçılık, özgür irade, felsefi antropoloji gibi kavramları tartışmaya açacak. FelsefeLab’in Dr. Umut Eldem ile konuşma serisi 11 Şubat’ta “Yapay Zeka Hakları”, 25 Şubat’ta da “Geleceğin Sentetik Dünyası” başlıklı konuşmalarla devam edecek.​

Umut Eldem’in “İnsan bir yapay zeka mıdır?” başlıklı çevrim içi konuşması 28 Ocak Perşembe akşamı saat 21:00’den itibaren beykozkundura.com’da yayımlanacak Zoom linkinden ücretsiz izlenebilecek. Konuşmanın odağında olacak Rimini Protokoll oyunu “Tekinsiz Vadi”yi buradan izleyebilirsiniz.

0
2156
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage