19 OCAK, SALI, 2021

Bellek ve Mekân Arasında Kurulan Kırılgan İlişkiler

Furkan Öztekin, bellek ve mekân arasında kurulabilecek kırılgan ilişkileri incelediği işlerini bir araya getirdiği kişisel sergisi “Dahili/Harici” ile yarından itibaren (20 Ocak) Simbart Projects’in Çukurcuma Caddesi’ndeki kalıcı mekânında sanatseverlerle buluşuyor.

Kâğıt üzerine mürekkep ve kolaj, fotoğraf, nesne ve yerleştirme gibi farklı mecraları kullanarak belleğin kayganlığını mekan ve nesnelerin değişkenlikleriyle harmanlayarak araştırma yöntemlerinin plastik kararlarla pekiştirildiği çoklu zamanlı bir evren yaratan Furkan Öztekin, manevralarını resim ve resmin tanıdığı imkanların farkında olan bir yerde yapıyor.Öztekin’in resimsel çabalarının temelinde siyasi ve sosyal koşulların ve direnişlerin belirlediği bir hassasiyet yer alıyor. Sanatçının çalışmalarında, LGBTİ+ direniş tarihinde önemli olmuş olan mekanlar, lekeler, kalıntılar, olmayanların, anlatılmayanların, görülmeyenlerin hafıza nesnelerine dönüştüğü başka bir aktarımı mümkün kılıyor.

​Furkan Öztekin’in “Tek Bildiğimiz Dünya”, “Evin Kayıp Parçaları”, “Yepyeni Gözler” ve “Devir” serilerinin bulunduğu kişisel sergisini 20 Ocak – 5 Mart tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Eser Detay Görseli Künye Bilgileri:
Furkan Öztekin - 'Tek Bildiğimiz Düşmek', 2021, alüminyum levha üzerine kağıt kolaj, değişken boyutlar

0
2165
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage