24 KASIM, SALI, 2020

Acı Reçete #02’ye Farklı Bakışlar

Borusan Contemporary, “Acı Reçete #02” sergisi üzerine Youtube kanalı üzerinden dijital bir konuşma serisine başlayacak. “Acı Reçete #02’ye Farklı Bakışlar” başlıklı serinin ilk konuşmasına Borusan Contemporary Müdürü Dr. Kumru Eren, sergi küratörü Dr. Necmi Sönmez ve sanat yazarı/küratör Osman Can Yerebakan katılacak.

:mentalKLINIK sanatçı ikilisinin (Yasemin Baydar, Birol Demir) koronavirüs koşullarının değişime zorladığı sanat dünyasına acı bir reçete olarak sunduğu “Acı Reçete #02” sergisi kapsamında düzenlenecek dijital konuşma serisinin ilkinde, sanatın yeni şekillenen zorluklar karşısında nasıl bir yanıt geliştirebileceği, yeni görsellik kavramlarını ve biçimlerini gündeme getiren sergi üzerinden yorumlanacak.

Serinin “Performatif İzleyicilik (:MENTALKLINIK’in Tezat Estetiği), Üçüncü Bir Pozisyon Almak” başlıklı ikinci etkinliği, 16 Aralık Çarşamba günü yayında olacak. Bu ikinci etkinlikte konuşmacı olarak Ayşe Draz ve Carl De Smet yer alacak. Etkinlik dili İngilizce olacak. “Hibrid Gerçeklik, Acı Reçete 21. Yüzyılda Yeniden Malzemesizleşme (:MENTALKLINIK)” başlıklığını taşıyan son konuşması ise 15 Ocak 2021 Cuma günü yayımlanacak ve dijital sohbetin dili İngilizce olacak.

Borusan Contemporary’nin internet sitesi üzerinden 7/24 yapılan canlı yayın ve İstiklal Caddesi’ndeki Borusan Müzik Evi vitrinine kurulan ekran aracılığıyla sanat izleyicisi ile buluşan “Acı Reçete #02” sergisi üzerine kurulan “Acı Reçete #02’ye Farklı Bakışlar” başlıklı serinin ilk konuşması 27 Kasım 2020 tarihinde saat 18:00’de Borusan Contemporary’nin YouTube kanalından yayımlanacak. Borusan Contemporary’nin Youtube kanalına buradan ulaşabilirsiniz. “Acı Reçete #02” sergisini ise, 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borusan Contemporary’nin internet sitesi üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

Sırasıyla görsel künye
1. :mentalKLINIK, Puff Out, 2018. © :mentalKLINIK. Fotoğraf: Ivan Zupanc.
2. Dr. Kumru Eren
3. Dr. Necmi Sönmez
4. Osman Can Yerebakan

0
2385
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage