23 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2020

8. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Üyeleri Açıklandı

​Bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi açıklandı. Yarışma jürisine bu yıl Kekeme Çocuklar KorosuBir Adam Girdi Şehre KoşarakŞanzelize Düğün Salonu gibi romanların yazarı ve Uzak İhtimal ile Yozgat Blues filmlerinin senaristi Tarık Tufan başkanlık edecek.

Tufan’ın başkanlığında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda filmleri değerlendirecek jüri üyeleri arasında; Canavarlar SofrasıKıyıdakiler, Busan Film Festivalinde dünya prömiyerini gerçekleştiren Kusursuzlar ve Tokyo Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştiren Son Çıkış filmlerinin yönetmeni Ramin Matin; yönetmenliğini Derviş Zaim’in yaptığı DevirBalık ve Rüya filmleri ile Bilal Babaoğlu’nun Aşık, Barış Kırımşelioğlu’nun Posta Kutusu gibi filmlerin görüntü yönetmenliğini gerçekleştiren Taner Tokgöz; KusursuzlarSon ÇıkışGörülmüştür filmlerinin yanı sıra 6. Boğaziçi Film Festivali’nde Vuslat Saraçoğlu’nun Borç filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi olan İpek Türktan Kaynak ve tiyatro ile başladığı oyunculuk kariyerini, Yeşim Ustaoğlu’nun Tereddüt filmindeki performansıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde hem Ulusal hem de Uluslararası kategoride En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve Reha Erdem’in yönettiği Koca Dünya filmindeki performansıyla 4. Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan oyuncu Ecem Uzun yer alıyor.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi bu sene 100.000 TL’lik “En İyi Ulusal Uzun Metraj Film” ödülünün yanı sıra “En İyi Yönetmen”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Sinematografi” ve “En İyi Kurgu” ödülü olmak üzere toplam 7 kategoride 180.000 TL’lik ödül dağıtacak.

​8. Boğaziçi Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da sinema salonlarında düzenlenecek. 

0
2569
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage