15 HAZİRAN, CUMARTESİ, 2019

18. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali 13-22 Eylül’de

On yedi senedir çok seslilikle büyüyen ve söylenecek sözü olanları beyaz perdeye taşıyan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, bu sene 13-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin vazgeçilmezleri Keş!f, Gökkuşağı, Galalar,  Karanlık ve Köşeli, !f Kült gibi seçkilerin yanı sıra bu sene genç bireylerin sorunlarına odaklanan !f Jenerasyon ve sinemanın, özün bağımsızlığının görünür hâli olan çocukluk ile çeşitleneceğini !f Çocuk seçkileri yer alıyor. !f Efsaneler ise dönemlerine damgasını vurmuş filmler ile ulusal sinemanın belleğine ışık tutuyor.

Festivalin yarışma bölümü Keş!f, !f Ulusal ve Türkiye’den Kısalar kategorilerinden oluşuyor. Festivalin yarışma ve yarışma dışı seçkilerine başvurular 25 Haziran’a kadar devam ediyor.

!f İstanbul çatısı altında bu yıl oluşturulan yeni platform !f X, , film profesyonelleri ve profesyonelleşmek isteyen herkesi beş gün boyunca sinemanın mutfağında ağırlayacak. Katılımcılar film üretme sürecindeki muhtemel zorlukları ve püf noktalarını paneller ve atölyelerde öğrenebilecek. !f X platformu kapsamındaki !f Okul, yakın geleceğin film profesyonellerinin kolektif çalışmayla bir filmin açılış sahnesini çektikleri tek platform, Pitching Keş!f ise ilk ya da ikinci filmlerini gerçekleştirecek yönetmenleri destekleyen tek film festivali olacak. !f Okul için 26 Temmuz’a, Pitching Keş!f için ise 9 Ağustos’a kadar başvuru yapılabilecek. 

0
2104
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage