ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
29
MART
Parmaklıkların Arkasında Özgür Bir Yaşam Olabilir mi?
18:00
22 ARALIK
05 ŞUBAT

Stephan King’in yazdığı ve Frank Darabont’un yönettiği, sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olarak anılan Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından ilk kez tiyatroya uyarlandı. Oyunun yönetmenliğini Şakir Gürzumar, müziklerini Orhan Enes Kuzu, dekor tasarımını Tayfun Çebi ve kostüm tasarımını Dilek Kaplan üstleniyor. 25 kişilik büyük bir kadroya sahip olan oyunda Red karakterini Kerem Alışık, Andy karakterini Kaan Taşaner ve Müdür Stammas karakterini İştar Gökseven canlandırıyor.

Andy Dufresne masumluğunu kanıtlayamaması ile karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan iki kez müebbet hapis alır ve Shawshank hapishanesine girer. Uzun yıllardır burada olan Red ile güçlü bir dostluk kurar. Kötü hapishane şartlarına karşı dirençli olan Andy hayata bağlılığı ve umuduyla diğer mahkumları da etkilemeye başlar. Andy, mahkumları parmaklıkların arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır.

Esaretin Bedeli, 22 Aralık ve 5 Ocak’ta Zorlu PSM’de, 25 Aralık’ta Sabancı Üniversitesi’nde, 15 Ocak’ta CKM’de, 23 Ocak ve 5 Şubat’ta UNIQ’te izlenebilir.

Geldanlage