ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
19
NİSAN
Oblomovlaşma
20:45
25 MAYIS
31 MAYIS

Prömiyerini Nilüfer Tiyatro Festivali’nde gerçekleştiren, sahneleme biçimleri üzerine araştırmalar yapan Dank Laboratuvar Tiyatrosu’nun ilk araştırma oyunu Oblomovlaşma, 25 Mayıs’ta Bursa Ayşe Selen Deneme Sahnesi’nde, 31 Mayıs’ta ise İstanbul Asmalı Sahne’de izleyiciyle buluşacak.

Oyun, usta yazar Gonçavor’un Oblomov romanıyla dünya literatürüne kazandırdığı “oblomovluk” kavramından yola çıkıyor ve postmodern çağın eylemsiz bırakılan bireylerinin çaresizliğini fiziksel bir anlatımla sunuyor. Romanla paralellikleri olan oyunda seyircilerin tercihleri hikâyenin yönünü değiştiriyor.

Oyunun yönetmeliğini Ali Bircan Teke, dramaturgluğunu Tülay Yıldız Akgül, sosyoloji çalışmasını Emek Yılmaz, müzik tasarımını Erhan Can Dereçiçek, kostüm tasarımını Ceren Kayış; koreografisini Ezgi Eneç, ışık tasarımını Kutan Gökkaya ve video tasarımlarını Tugay Kayan üstleniyor. Sahnede Burak Çağatay Serinbaş’ın oyunculuğuna Ece Şenol’un piyanosu eşlik ediyor. Oyun biletleri www.tiyatrolar.com.tr adresinden, Bursa Nazım Hikmet Kültürevi gişesinden ve İstanbul Asmalı Sahne gişesinden temin edilebilir.

Geldanlage