ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
28
MART
Katmanlar
19:00
12 NİSAN
27 NİSAN

42 Maslak, 12 Nisan’da “Katmanlar” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Hasan Pehlevan, Ahmet Duru, Mehmet Çimen, Mehmet Ali Boran, Semih Zeki ve Gökhan Balkan’ın çalışmalarının yer aldığı karma sergi “Katmanlar”, ele aldığı kavramlarla 42 Maslak’ın İstanbul Çorap Fabrikası’ndan modern bir yaşam alanına dönüşümünü de tarihsel ve uzamsal bir bütünlük içinde yorumlamaya vesile oluyor.

​42 Maslak’ta yer alan sanat alanları ile güncel sanatın dinamik örneklerini galeriler ve sanatçılarla iş birliği yaparak Maslak’a taşıyan Art!SPACE Galleries’in Satış ve Pazarlama Ofis’inde yer alacak olan “Katmanlar” sergisi, 12 Nisan’da sanatseverlerle buluşacak. Nisa Taşyar ve Duygu Enül’ün küratörlüğündeki sergi, metropolde doğa ve sanatın görünümlerini ele alıyor.

Yüzyıllar sonra, insanların bugün içinde sıkıştığı yapılardan geriye bir hafriyat yığını kalacağına, ancak yaşamı ve sanatı birlikte sunarsa yapıların anlam kazanacağına inanan sanatçılar, kültürü yozlaştıran yapıların, yüzyıllar sonra sanat eseri olarak sergilenecek oluşunu eleştiriyor. Yaşam alanlarının, insanların paylaşım ve kültürlerini yaşattıkları alanlar olduğuna dikkat çeken “Katmanlar” sergisi; yaşamı sanat ile zenginleştirmemiz, sanat ve doğa ile iç içe olmamız gerektiğine vurgu yapıyor. Sıkıştırılmış, sanatın yer almadığı yapıların zamanla aile içi bağların kopuşuna ve yalnız bir yaşama sebep verdiğini ifade ederken, doğa ve kent kavramının insan hayatındaki önemine değiniyor.

Geliri Türk Böbrek Vakfı’na bağışlanacak olan “Katmanlar” sergisi, 12 Nisan – 27 Nisan tarihleri arasında 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de ziyaret edilebilecek.

Kapak Görsel: Sistemli İkilik Serisi, 150x160 cm tuval üzerine yağlı boya

Geldanlage