ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
25
NİSAN
Kan Görünce Rüya Bozulur Mu?
10:00
09 MART
20 NİSAN

Art On İstanbul, resim ve heykel çalışmalarıyla kuşağının önemli temsilcilerinden Ali Elmacı’nın “Kan Görünce Rüya Bozulur” isimli beşinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Üç katlı sergileme alanına sahip Art On İstanbul, sergi ile birlikte tek bir mekâna dönüşen büyük bir yerleştirme olarak izleyiciye sunuluyor.

İsmini halk arasında yaygın biçimde kullanılan “kan görünce rüya bozulur” deyişinden alan sergi, sanatçının ilk defa birlikte sergilediği rölyef, heykel ve resimleri ile günümüz kutsalını sorguluyor. Eserlerde yer alan figürler, iktidarın, güç sembollerinin, şöhretin kutsandığı bir zamanda içinde bulundukları koşullar ile tezat bir kompozisyonda resmediliyor.

Sergide “Rabbim Beni Baştan Yarat”, “Yaralarımla Yaşıyorum” ve “Kan Görünce Rüya Bozulur” isimli üç seriden eserlerin yer alıyor. “Rabbim Beni Baştan Yarat” serisi yaşanan ve yansıtılan hayatlar arasındaki tezadı Lady Gaga, Rihanna, Freddie Mercury gibi ünlüler üzerinden anlatıyor. “Yaralarımla Yaşıyorum” serisi Hıristiyan ikonografilerinde yer alan İsa betimlemelerinden çıkıyor, figürler açık yaralarıyla ve memnun ifadeleriyle iktidarın mağdur fakat daima güçlü yönlerine odaklanıyor. “Kan Görünce Rüya Bozulur” serisi bir av ödülünü andıran kadın büstlerinden oluşan yerleştirmeden oluşuyor.

“Kan Görünce Rüya Bozulur” sergisi 9 Mart – 20 Nisan tarihleri arasında Art On İstanbul’da ziyaret edilebilecek. 

Geldanlage