ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
25
NİSAN
Fading Away
16:00
29 MART
06 MAYIS

Versus Art Project, 29 Mart – 6 Mayıs tarihleri arasında Prof. Yusuf Murat Şen’in “Fading Away” isimli sergisine ev sahipliği yapacak.

Versus Art Project’te gerçekleştirdiği ilk sergisinde sanatçı, buluntu-fotoğrafların tekrar değerlendirilmesi üzerinden olgusal ve kurgusal olan ile, geçmiş ve bugün arasındaki bir sınırda ürettiği çalışmalarını sergiliyor. Buluntu fotoğrafları farklı bir teknikte ve bağlamda yorumlayan Yusuf Murat Şen; kaybolmaya, dağılmaya, sararmaya başlayan bu imgelere yeni bir yaşam kazandırıyor. Sergi, başlığını imgelerin solması, canlılığını yitirmesi, diğer bir deyişle ‘yok olması’ndan alıyor: “Fading Away”.

​Foto Kandiye, Foto Turan ve kaynağı tam olarak bilinmeyen negatiflerden türetilen bu serideki buluntu fotoğraflar, bir zamanlar öğrencilerin katıldığı törenler, sağlık taramaları, toplumsal acılar, yığınlar, kimsesiz portrelerin görüntülerinden oluşuyor. Sanatçı; zamanında savaş, acı, hastalık, bayram yeri, aile portresi gibi kayıt tutulma amaçlı belgelenen fotoğrafları çeken isimlerle günümüzün sanat izleyicisini karşı karşıya getiriyor.

Geldanlage