ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
24
NİSAN
Ben Her Zaman Öteki’nin Alanındayım: Agah Uğur Koleksiyonu’ndan Bir Seçki
18:00
09 MART
14 TEMMUZ

Beral Madra’nın küratörlüğünü üstlendiği “Ben Her Zaman Öteki’nin Alanındayım: Agah Uğur Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisi Müze Evliyagil’de gerçekleşiyor. Sergi, Agah Uğur Koleksiyonu’nda bulunan 2000’li yıllarda farklı zaman ve coğrafyalarda kadın ve erkek imgeleri üzerinden üretilmiş 20 sanatçının eserini bir araya getiriyor.

Serginin başlığı Fransız psikanalist ve düşünür Jacques Lacan’ın söylemine gönderme yapıyor. Videolardaki erkek ve kadın performansları farklı coğrafyalar, kültürler, zaman ve mekânlarda yapılmış olmasına rağmen bu performansların bir karşılıklılık ya da karşıtlık, bir söyleşi ya da tartışma barındırdığı iddiasını taşıyor. İzleyici mevcut toplumsal, siyasi ve iktisadi düzen içinde kadın ve erkek kimliklerini videolar ile irdeliyor.

Sergide yer alan sanatçılar arasında Füsun Onur, Adrian Melis, Zeyno Pekünlü, Nasan Tur, Mounir Fatmi, Jhafis Quintero Gonzales, Jaan Toomik, Ivan Argote, Ali Kazma, Özlem Şimşek, Nezaket Ekici, Leman Sevda Darıcıoğlu, Fatma Bucak, Farniyaz Zaker, Aslan Gaisumov, Kate Gilmore, Ferhat Özgür, İpek Duben, Marcos Avila Forero ve Didem Pekün bulunuyor. 

Geldanlage