ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
25
NİSAN
Beden, Ruh, İsyan – Performans, Fotoğraf, Kavramsal
19:00
12 NİSAN
30 NİSAN

Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya’yı içine alan Vişegrad bölgesini ve kültürünü desteklemeyi amaçlayan 3. Vişegrad-Türk Kültür Festivali‘nin bir parçası olan “‘Beden, Ruh, İsyan –  Performans, Fotoğraf, Kavramsal” sergisi,  42 Maslak Art!SPACE Gallery’de sanatseverlerle buluştu, Gama Art Gallery’nin hayata geçirdiği sergi, 12 Nisan’da kapılarını açtı.

Küratörlüğünü Martin Maryška ve Lenka Klodová’nın yaptığı “Beden, Ruh, İsyan –  Performans, Fotoğraf, Kavramsal” sergisine davet edilen dört sanatçı kolektifi beden ve ruh temasına meydan okuyor. Bu genç sanatçıların geliştirdiği sanatsal stratejiler, Macar sanatçı János Szirtes’in aksiyon sanatı ile yüz yüze geliyor. Beden sanatını zamansal bir hedef gibi gören Macar sanatçı, Orta Avrupa sanat akademilerinde eğitimlerine devam eden genç kuşakların beden perspektiflerine yeni bir akışkanlık getiriyor. Sergide beden; sanatçıdan farklı bir tema ya da konu olarak değil, çeşitli kültürel ya da sosyal olguları kavramaya ve ölçmeye yardım ediyor.

​“Beden, Ruh, İsyan –  Performans, Fotoğraf, Kavramsal” sergisi 12 Nisan -30 Nisan tarihlerinde haftanın her günü, 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de görülebilecek.

Geldanlage