ETKİNLİKLER
YAKLAŞAN ETKİNLİKLER
26
NİSAN
26. İstanbul Caz Festivali ile Çağdaş Müziğin En İyileri İstanbul’da
19:00
29 HAZİRAN
18 TEMMUZ

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 29 Haziran- 18 Temmuz tarihleri arasında çağdaş müziğin en iyi ve en yeni örneklerini müzikseverlerle buluşturacak. Yirmi iki yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, yıldız isimlerden yeni keşiflere üç yüzü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un yirmi yedi mekânında ağırlayacak.

26. İstanbul Caz Festivali programında saksofoncu, besteci, yapımcı ve grup lideri kimlikleriyle çağdaş cazın efsane isimlerinden Kamasi Washington; ünlü basçı Michael League’in liderliğinde sofistike besteleri çığır açıcı bir emprovizasyon stiliyle birleştiren Snarky Puppy; virtüöz piyanist ve besteci Aydın Esen; müziğini caz, R&B ve hip-hop unsurları etrafında ören besteci ve vokal José James; bestelediği, söylediği ve kendi enstrümanlarıyla çalıp kaydettiği şarkıları sayesinde yıldız hâline gelen Jacob Collier; çağdaş cazın önde gelen piyanistlerinden Bill Charlap; caz piyanonun bir diğer yıldızı ve parlayan isimlerinden Shai Maestro; trompette öncü bir isim Paolo Fresu’nun Lars Danielsson ile ikili projesi Summerwind; caz, blues ve soul melodilerini ustalıkla bir araya getiren Mélanie de Biasio; genç neslin en yaratıcı caz müzisyenlerinden, yapımcı, besteci ve davulcu Makaya McCraven; reggae, soul, afro-beat ve latin ritimleriyle örülü, caz emprovizasyonları ile tanınan genç grup Nubiyan Twist; Azerbaycan folk müziğini cazla harmanlayarak modern bir dil yakalayan piyanist ve besteci Elchin Shirinov ve daha birçok isim yer alıyor.

Festival konserlerine ev sahipliği yapacak mekânlar arasında Feriye, Cemiyet, Nardis Jazz Club, Volkswagen Arena, Sultan Park, Swissotel The Bosphorus, Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras ve Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi, Uniq Açık Hava Sahnesi, Uniq Hall, Fenerbahçe Khalkedon, Fenerbahçe Parkı, Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı ve Salon İKSV bulunuyor.

“Parklarda Caz” etkinliğiyle gelenekselleşen Fenerbahçe Khalkedon ve Fenerbahçe Parkı’nın yanı sıra Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda da konserler gerçekleşecek. Bu sene ilk defa gerçekleştirilecek “Vitrin Turu” ile caz severler Şişhane’de üç farklı mekânda yerli sahnenin farlı isimlerini dinleyebilecekler. “Gece Gezmesi” ile Kadıköy yakasının sevilen mekânlarında (All Saints Moda Kilisesi, Bant Mag. Havuz / BİNA, Kadıköy Sahne, Kadıköy Sineması, KargART, Mecra, Moda Sahnesi) konserler gerçekleşecek.

26. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 13 Nisan Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli eklenmeden İKSV ana gişeden alınabilecek.

Geldanlage