17 NİSAN, PAZARTESİ, 2017

17-23 Nisan Haftasında Dikkat Çeken 4 Sanat Etkinliği

Bu hafta ziyaretinizi bekleyen dört sanat etkinliği var. Rotanızı belirlemeden önce geçtiğimiz haftanın etkinliklerini kontrol etmeyi de unutmayın. İyi haftalar!

17-23 Nisan Haftasında Dikkat Çeken 4 Sanat Etkinliği

Hiç Senin Olmamış Yerler

İtalyan yazar ve düşünür İtalo Calvino, Görünmez Kentler kitabında şöyle der: “Kentler vardır yıllarla ve değişerek arzuları biçimlemeyi sürdürürler, kentler vardır ya arzularca silinip ya da arzuları silip, yok ederler.” Bu sözle yola çıkan Asya Asyalı, Tuna Pektaş ve Zeynep Tetik’in kürasyonunu üstlendiği, “Hiç Senin Olmamış Yerler” başlıklı sergi, 20 Nisan - 3 Mayıs  tarihleri arasında Ark Kültür’de izleyiciyle buluşuyor.

Sergide Duygu Nazlı Akova, Ahmet Çerkez, Sinan Logie, Erman Özbaşaran, Alp Sime, Olgu Ülkenciler ve Begüm Yamanlar’ın çalışmaları yer alıyor. İnsan aklı düşünen insandan bu yana hayatta bir iz bırakma arzusuyla yeni şeyler yaratıyor. Ta ki başka birisi çıkıp da onun yarattığının üzerine yeni bir iz bırakana kadar. 

Sinan Logie, Fluid Structures

Yeşili Doldurmak

Burcu Perçin’in x-ist’te izleyiciyle buluşacak olan “Yeşili Doldurmak / Fill in the Plant” başlıklı yeni sergisinde, insanoğlunun inşa ettiği yapay doğa manzaralarını kendisine özgü bir ironi ile odağına taşıyor. Şehrin içinde farklı alanlarda yaratılan peyzaj kurgularındaki yapay görüntüleri sorunsalı haline getiren sanatçı, yeşilin hakimiyetinde şekillenen manzaralar ortaya koyuyor. 

Sanatçı yeni serisinde modern insanın yaşam alanlarında ortaya koyduğu peyzaj imgelerine ışık tutarken, onun doğa ile olan sorunlu ilişkisini de çalışmalarının merkezine taşıyor. Sergi 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

İz’ler 

Evren Gül, ‘’İz’ler’’ isimli resim sergisi ile 20 Nisan - 13 Mayıs tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi’nde olacak.

Sanatçının sergide yer alacak resimleri yedi yıllık bir süreci kapsıyor. Toplu olarak bakıldığında genel olarak eserlerinin tamamının bir "yıkım" ve "kopuş" hikayesini oluşturduğu görülüyor. 

Rutubet 

Kadıköy’de yer alan bağımsız sanat mekânı TOZ artist Run Space, üretim sürecinin kendisine odaklanan ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği TWOweekENDs programına, TOZ’un kurucularından Sinem Dişli’nin “Rutubet” isimli sergisi ile devam ediyor. Atölye ve sergi alanı arasında organik bir bağ kurmayı hedefleyen TWOweekENDs programında tüm mekân iki hafta boyunca sanatçının kullanımına ve izleyicinin ziyaretine açık olacak. Sanatçıların mekâna özgü bir yerleştirme, sunum veya açık atölye vb. yapabileceği program, çalışma sürecinin ortaya çıkaracağı bir yöntem denemesine de alan açıyor. Sergi 22 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Geçtiğimiz hafta için tıklayınız

0
3909
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage