13 MART, PAZARTESİ, 2017

13 - 19 Mart Haftasında Dikkat Çeken 7 Sanat Etkinliği

Bu hafta yedi sanat etkinliği ile karşınızdayız! Yağmur kendisini gösterdi diye kabuklarımıza çekilmeden, sakin sakin baharı beklerken bu etkinlikler çok iyi gelecek. Tura başlamadan önce listemizi kontrol etmeyi unutmayın.

13 - 19 Mart Haftasında Dikkat Çeken 7 Sanat Etkinliği

Ağlak Muğlak 

Operation Room, 1980’lerden beri aktif olarak mizah yazarlığı ve çizerlik yapan Metin Üstündağ’ın, nam-ı diğer met üst’ün, yüzlerce parçadan oluşan resim serisinden bir seçkiyi “Ağlak Muğlak” başlığı altında izleyiciyle buluşturuyor. 

met üst’ün son 10 yıldır çalıştığı eserlerden oluşan seri; kağıt, tuval bezi, naylon poşet, gazete kağıdı vb. fonlar üzerine karışık teknik boyalar ile çay, kül, ayran gibi organik malzemeler kullanılarak üretildi. 15 Mart saat 19.00’da açılışı gerçekleşecek olan sergi, 13 Mayıs’a dek Operation Room’da görülebilecek. 

Tyrant's Reign and Titan's Slain 

Ansen son kişisel sergisi "Tyrant's Reign and Titan's Slain" ile geçmiş serilerine yeni bir halka ekliyor.

Farklı kavramlarla özdeşleştirilmiş, adalet, düzen, hafıza, hatıra, hatta savaş ve barış gibi olgularla var olmuş, ancak kısa süreli hükümdarlıkları Tanrılar tarafından hezimete uğratılmış bu yarı tanrılardan çağımız dünya düzeninin yeni yarı Tanrıları olan Tiranlara değin geçen bir süreç düzleminde Ansen'in daha önceden irdelediği insan ve güç ilişkilerine tekrar bakışına tanık oluyoruz. 16 Mart’ta x-ist’de açılacak olan sergi 15 Nisan’a dek görülebilecek.

Çay Saati 

Galeri Nev İstanbul, Ali Kazma’nın İstanbul’daki yeni kişisel sergisini ağırlıyor. Sergi, sanatçının senkronize ve triptik olarak yaptığı ilk işi olan Çay Saati’ni seyirciyle buluşturuyor. Son dönem işlerinde, ağırlıklı olarak mekâna odaklanan Ali Kazma, Çay Saati’nde zamanın mekâna yayılışını, ritimler aracılığıyla görünür kılıyor. 17 Mart Cuma 18:00’de açılacak olan sergi, sergi 29 Nisan’a dek görülebilecek.

Written Room 

Pi Artworks İstanbul, Parastou Forouhar'un galeride yapacağı Written Room (1999- ) yerleştirmesini ağırlıyor. Geçtiğimiz sene yapıtları British Museum koleksiyonuna dahil edilen sanatçının bu yerleştirmesi, daha önce Pi Artworks Londra (İngiltere), 7. Asia Pacific Çağdaş Sanat Trienali (Avustralya), Fondazione Merz Turin (İtalya), Avustralya Yahudi Müzesi, Kunsthalle Saarbruecken (Almanya), 4. Selanik Çağdaş Sanat Bienali (Yunanistan) ve Villa Massimo Roma'da (İtalya) yer aldı. Written Room, aynı zamanda, “Eyewitness” sergisiyle eşzamanlı olarak Museum of Fine Arts Ghent'te (Belçika) sergileniyor. 17 Mart Cuma, 18:30’da açılacak olan sergi, 10 Mayıs’a dek ziyaret edilebilecek.

Sanatçı Konuşması: Ulay 

Pera Müzesi, “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergisi kapsamında, sanatçılardan Ulay ile bir konuşma gerçekleştiriyor. Sergi küratörleri Alenka Gregorič ve Ali Akay ile birlikte olacak konuşma, sanatçının sergide yer alan Sanatın Suça Dair Bir Yanı Vardır performansı üzerine odaklanacak. Konuşma, 17 Mart 18:30’da Pera Müzesi’nde gerçekleşecek.

Not: Bu etkinlik iptal edilmiştir. 

©Primož-Korošec

İstif

Art ON İstanbul, 18 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında Tepebaşı'ndaki yeni mekânını Mithat Şen’in altı yıl aradan sonra İstanbul’daki ilk kişisel sergisi, “İstif” ile açacak. Sergi, sanatçının galeri mekânına özel ilk defa gerçekleştireceği Yıldız Sistemine Dair yerleştirme ve İstif serisinden farklı zamanlardan hiç görülmeyen işleri ile yeni üretimlerini bir arada izleyici ile buluşturacak.

Body Talks: Ender Güzey

Bir performansın duygusu nedir? Performans sanatçıları performanslarına dair duygu durumlarını nasıl oluşturur, canlandırır ve sanat malzemesi olarak kullandığı bedeninin içinde harekete geçirir? Performans sanatında ve toplumda duygusal dönüşümün daha kapsamlı olarak ele alınacağı bu konuşmada; performans sanatı, ortaya çıkışı, gelişimi ve sanat akımlarıyla etkileşimi bağlamında da değerlendirilecek. Konuşma 18 Mart’ta gerçekleşecek. Katılımcı: Ender Güzey, moderatör: Pınar Derin Gençer, konuşma süresi: 1-1,5 saat. Body Talks konuşma serisi Istanbul Performans Art tarafından organize edilmektedir.

0
4809
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle