10 NİSAN, PAZARTESİ, 2017

10-16 Nisan Haftasında Dikkat Çeken 6 Sanat Etkinliği

İstanbul sanat sahnesi bu hafta altı sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Baharın sıcak günlerine “merhaba” dediğimiz bu haftada açılışlarda görüşürüz. 

10-16 Nisan Haftasında Dikkat Çeken 6 Sanat Etkinliği

Kaos-Kozmos 

Metin Çelik yeni sergisi “Kaos-Kozmos” ile 10 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında Merkur’de sanatseverlerin karşısında olacak. “Kaos-Kozmos” adını verdiği sergi ile, doğa ve insanın grift yapısını kontrastlar bağlamında okuyan sanatçı, zaman, mekan ve figür ilişkisini metafizik bir estetikle ortaya koyuyor. Gerçekliğin kırıldığı, manipüle edildiği ve sonucunda yeni bir form alan bu resimler, büyülü gerçekliği barındıran bir atmosfer sunuyor bizlere... Bir düşün izinden gidip başka bir düşe dönüşüyor. 

Günümüz Sanatçıları Sergisi 

Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü, çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri desteklemek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat işbirliğiyle düzenlenen yarışma sonuncunda sanatçılara verildi. Jüri tarafından değerlendirilen başvurular arasından seçilen onbeş eser ise 12 Nisan – 27 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen sergide sanatseverlere sunuluyor. 30 yılı aşkın süredir Türkiye’de çağdaş sanatın oluşumuna katkıda bulunan “Günümüz Sanatçıları Sergisi” yeni yapısıyla bir kere daha genç sanatçıların başvurularını değerlendirerek sergiye katılacakları seçti. Sergi her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’deki sanatın düzeyini yansıtıyor.

Sanatçılar: Ahmet Kavas, Alp Şeker, Alper Raif İpek, Ayşe Meltem Yıldız, Bedia Ekiz, Berkay Tuncay, Egu Su Kısaoğlu / Utku Taşyürek, Leman Sevda Darıcıoğlu, Mehveş Leliç, Melih Gömeç, Murat Sezer, Mustafa Sevinç, Önder Bekel, Sidar Bakı, Tarık Ceddi.

Arada 

Pg Art Gallery 13 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında Reysi Kamhi’nin “Arada” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. “Bitkilerin toprağa kök salışı gibi insanlar da nesnelere ve bulunduğu ülkenin toprağına kök salıyor. Bu belki de kimliğin hafızaya bir tutunma şekli… Peki toprağı değiştiğinde insana ne oluyor? Karşısında yeni bir pencere açılıyor. Ancak geride bırakılan ya da bırakılamayan nesneler hatırlamaya devam ediyor. Doğa tıpkı terk edilmiş her şeyi kendi bitki örtüsüyle kapladığı gibi, bu sergide objelere de derinlemesine kök salıyor.”

Bu sergi ayrılma hissine sahip olan ve yıllar içinde her şey gibi değişen ve büyüyen köklerin geçmiş aidiyetlerine tutunma, örülme çabası olarak değerlendirilebilir. Sergide yer alan figürler tarihten ve ait olduğu sakinlerinden kopuk bir şekilde boşlukta dolanıyorlar. 

Reysi Kamhi-humancondition.

Sahibinden 

Sercan Apaydın, Versus Art Project’teki ikinci kişisel sergisi  “Sahibinden”de, ruhunu yitirmiş, egemen sistemin elinde oyuncak olmuş günümüz kentini konu ediniyor. Önceki sergisinde kenti “Derin Boşluk” olarak niteleyen sanatçı, bu kez de yönetilme gereksiniminden başka hiçbir şeye ihtiyaç duymayan; rant gruplarının elinde gelişmekte, yıkılmakta ve muktedirlere yararlı olacak biçimde ve yeniden yapılmakta olan kenti yapıtlarına taşıyor.

Sergide, içinde serilerin de bulunduğu, kendine özgü plastik dilinin öne çıktıgı 40’ı aşkın yeni yapıtı sanat severlerle buluşuyor. Sergi, kentin üzerine önce “sahibinden” ilanının asıldığı, sonra da oradaki insanların “hiçleştiği” koşullarda ortaya çıkan imgeleri bir araya getiriyor. Sergi 13 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Heterotopya 

REM Art Space, 13 Nisan – 31 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gizem Yiğen, Özgenur Geris ve Teri Altaras’ın küratörlüğünde “Heterotopya” sergisine ev sahipliği yapıyor. Video, yerleştirme ve dijital heykel gibi yeni medya disiplinleri ile üretilmiş çalışmaları bir araya getiren “Heterotopya” sergisi, izleyiciye deneyimsel bir alan sağlıyor.

Sanatçılar: Buşra Tunç, Erdal İnci, Hazal Döleneken & Hakan Gündüz, Ozan Türkkan, Refik Anadol, Server Demirtaş.

25

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Galeri İlayda, 14 Nisan – 20 Mayıs 2017 tarihleri arasında çağdaş sanat üretiminden bir seçkiyle şekillenen “25” adlı grup sergisine ev sahipliği yapıyor. Değişkenlerin çok sayıda olduğu ve hızlı gelişmelerin yaşandığı yakın dönem sanat ortamında 25 yıllık bir çizginin devamcısı olan Galeri İlayda, çeyrek yüzyıla yayılan temsiliyet deneyimini, güncel olana kapılarını açarak selamlıyor.

Sergide yer alan sanatçılar: Ardan Özmenoğlu, Atilla Galip Pınar, Aysel Alver, Barış Cihanoğlu, Caner Şengünalp, Damla Özdemir, Gazi Sansoy, Kerim Yetkin, Mehmet Turgut, Nurdan Likos, Özcan Uzkur, Volker März.

0
4457
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage