0 YAPILAN YORUMLAR
1824 GÖRÜNTÜLENME
0 TAKİPÇİ
0 BEĞENİ
Çoklukta Birlik

Resimlerde Çokluk İçinde Birliği Yaşamak

Sanatçı Öznur Eren doğanın gücünü, kusursuz ahengini ve birlikteliğindeki huzuru yansıttığı "Çoklukta Birlik" sergisini 14 Mayıs günü Harmony Sanat Galerisi'nde sanat severlerin beğenisine sundu.

Charles Baudelaire’in doğa için yazdığı "Çoklukta Birlik" şiirinden yola çıkarak hazırladığı eserlerini, sanat severler Harmony Sanat Galerisi'nde 14 Mayıs - 14 Haziran tarihleri arasında görebilirler.

Sanatçı Öznur Eren resimlerinde doğadan aldığımız ödünç renklerin, biçimlerin, hareketlerin; iç dünyamızda, içsel armonimizi oluşturduğunu ve bunların kompozisyonlarımızı yarattığına dikkat çekiyor. Maddi olarak var olmayan bu duygu ifadesinin, doğanın algımızda yarattığı; sesleri görmeyi, renkleri duymayı, biçimleri tatmayı deneyimlediğini anlatırken "Çoklukta Birlik" sergisi için şu açıklamaları yaptı;

"Doğa bizi önyargılardan ve tatsız ilişkilerden koparıyor"

"Baudelaire’in doğa için yazdığı "Çoklukta Birlik" şiirinden yola çıkarak bu sergimi hazırladım. Doğa, kusursuz ahengi, gücü ve iyileştiriciliği ile ruhumuzu sarmalayıp bizi önyargılardan, kabalıklardan, tatsız ilişkilerden çekip koparıyor. Onun zenginliği duygularımızla harmanlanıp, kendi dünyamızı oluşturmayı ve orada yaşama arzusunu yaratıyor.

Ben de doğadan hareketle, kendi bilinç altımı da resmime dahil ederek, kontrast etkisini ve biçimi sorgulayarak, kompozisyonlarımı sembolik bir dille oluşturuyorum. Ağaç ve figür, bu alan içinde gerçek, düş ve yaşanmışlıklarla kendimi ifade ettiğim öznelerdir."

Kadınların kendi ile yüzleşmesi ve sessiz söyleşisi

Figürlerim, kendi ile yüzleşmeyi, tanımayı, kabullenmeyi seçen ve bütünü anlama serüvenindeki kadının, bu yolda, kendi kendisiyle olan sessiz söyleşisini anlatıyor. Bazen kırılmış, incinmiş, bazen yaratmış, yücelmiş ama daima yaşam gücünü aldığı doğa ile içiçe ve tek başına.

0
1824
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage