0 YAPILAN YORUMLAR
40284 GÖRÜNTÜLENME
9 TAKİPÇİ
2 BEĞENİ
Canlılar // Living Creatures

Sait Mingü, 8. kişisel sergisi “Canlılar” -  “Living Creatures” ile ALAN İstanbul’da!

Sait Mingü, Türkiye çağdaş sanat alanında kendine özgü bir yere sahip. Tamamen el ile üretilen çizim ve boyamaları teknolojinin imkanları ile bir arayüzde buluşturan sanatçı, illüstratif unsurları konvansiyonel pentür ve kağıt üzerine uygulamalar ile harmanlıyor; böylece geleneksel teknikler ile yeni medya altyapısını bütünleşik kullanarak kendisine ait etkili bir anlatım dilini mümkün kılıyor. Sanatçı, özellikle son dönem çalışmalarında öne çıkan dışavurumsal unsurlar ile “fiction”vari öyküsel görselleştirmeleri iç içe sokarak izleyici ile yoğun bir duyumsama ilişkisi kuran çalışmalar ortaya koyuyor. Kimi zaman iyimser, kimi zaman daha karanlık bu çalışmalar, zarif ve şiirsel bir hissiyet barındırırken diğer taraftan renk kullanımı ve dinamik çizgisel komposizyonlar ile etkili birer görsel tasarım niteliğindeler.

“Canlılar” – “Living Creatures”  sergisinde Sait Mingü, insanın sosyal, doğal ve yapılı fizik- çevresi ile kurduğu ilişkisel dinamiklerden yola çıkıyor. İnsan otonom olmak bir yana, hem zihinsel hem de bedensel yönüyle bir bütünün parçası olarak anlam kazanırken, özne olarak kendisini kurabilmesi yine bu bütün ile kurduğu çatışmalı bir çelişki ilişkisine tekabül ediyor. Bu “durum”a odaklandığı sergisinde sanatçı insanın bu iç dünyasında yaşadığı ayrışma ve bütünleşme “an”larına odaklanarak ortaya çıkan duygu-durumu izleyiciye imgeler üzerinden anlatıyor. Modern çağın insanının, artarak yaşamaya devam ettiği bu ağır maneviyatı sanat tarihinde Edward Munch’un “Çığlık”ına kadar uzanan bağları ile birlikte düşünmek mümkün.

“Canlılar” Sergisi 12/05/2016 ile 11/06/2016 tarihleri arasında ALAN İstanbul’da görülebilecek.



Sait Mingu holds his 8th solo show “Living Creatures” at ALAN Istanbul!

Sait Mingu has a unique place in the Turkish contemporary art scene. By combining handmade drawings and paintings with possibilities offered by technology, the artist blends illustrative elements with conventional painting and works on paper, thus creating an effective language of his own through his use of traditional techniques and new media. Intertwining expressionist elements –which have become more prominent in his most recent works– and quasi-fictional narrative images, Mingu creates works which establish an intense perceptional connection with their audience. Ranging from optimistic to bleak, these works are impressive visual designs with their use of colors and their dynamic linear compositions, and they radiate a graceful and poetic sensibility.

The works in “Living Creatures” are based on the relational dynamics man establishes with his social, natural and physical surroundings. In addition to being autonomous, man becomes a significant part of the whole by means of both his intellectual and corporal qualities. And his becoming of a subject depends on the conflictual relationship he establishes with the whole. Focusing on this “situation”, Sait Mingu picks “moments” of separation and union that individuals experience in their inner worlds, and he conveys the resulting emotional state with his images. This severe spirituality, which increasingly makes its presence felt to the individuals of the modern age, can be followed back as far as Edward Munch's “Scream”.

Living Creatures” can be seen at ALAN Istanbul between the dates 12 May 2016 – 11 June 2016.



  • Sait Mingü // İnsan Doğası //  Human Nature // C
  • Sait Mingü // Yaban // Wild  // C
  • Sait Mingü // Doğa Ana  // Mother Nature // C
0
3945
2
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
MEKAN BİLGİSİ

ALAN İstanbul‘un ana hedefi, bağımsız ve yenilikçi çağdaş sanatın üretimine katkıda bulunmaktır. Mekansal, sosyal ve finansal unsurların sanat için harekete geçirilmesi amaçlanmaktadır. ALAN İstanbul dünya çapındaki çağda

... devamı
İLETİŞİM BİLGİSİ

ALAN Istanbul is open to visitors between 13.00 – 19.00 Saturday 13.00 – 19.00 except Sundays and Mondays.

Asmalı Mescid Cad. No:5/2  Tünel-Beyoğlu / İstanbul / Türkiye

T: +90 212 252 9453

info@alanistanbul.com

... devamı
TAKİPÇİLERİ
9
YAZILARI
11
Geldanlage