08 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2019

Phoebe Waller-Bridge’ten “Fleabag” Kitabı

Phoebe Waller-Bridge, yazdığı ve başrolünde yer aldığı son yılların hit olan dizilerinden Fleabag’in senaryosunun tamamını, daha önce paylaşılmayan notlarını ve yeni başka yazılarını içerecek bir kitap yayımlayacak.

Ünlü yayınevi Random House, dün (7 Ağustos) BBC/Amazon’un ortak yapımı, Emmy adayı komedi-drama dizisi Fleabag’in tüm senaryosunun, prodüksiyon sürecinin ve bilinmeyenlerinin 5 Kasım’da Fleabag: Scriptures adıyla kitap hâlinde yayımlanacağı açıklamasında bulundu. Waller-Bridge, kitabında ayrıca her sezonun senaryosunun üretim sürecine ve görülmemiş sahnelerine de yer verecek.

Kitaptan daha önce ekrana yansımayan bir bölüm de paylaşıldı: “Kadının paltosu açılıp yere düşüyor. Altında sadece sutyeni var. Kolları olmayan küçük bir kadın heykeli çıkartıyor. Heykel kadının kucağında oturuyor. İki kadın. Biri gerçek. Biri değil. Her ikisi de doğuştan gelen kadınlıklarıyla orada."

Fleabag, 2016’da İngiltere’de BBC tarafından televizyona uyarlanmadan önce aslında 2013 yılında Edinburg Festival Fringe için tek kişilik bir kadın gösterisi olarak yazıldı. İki sezon süren dizi hem İngiltere’de hem de tüm dünyada ilgiyle izlendi. Waller-Bridge’in başrolde olduğu dizide Sian Clifford, Olivia Colman, Kristin Scott Thomas ve Fiona Shaw gibi isimler yer aldı.

Kaynak: Indiewire

0
2545
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage