23 ŞUBAT, CUMARTESİ, 2019

Oscar Filmlerinin Pop Art İlhamlı Posterleri

Bir grup tasarımcı, 2019 Oscar Ödülleri En İyi Film adaylarının pop art posterlerinden bir seri oluşturdu. Posterler ünlü sanatçılardan ilhamla ve filmlerden referanslarla tasarlandı.

Tasarımcı Brenda Luu, BlacKkKlansman’in posterini tasarlarken Kehinde Wiley’in Barack Obama portresinden ilham alıyor. Tasarımcı arka plandaki çiçekler ile Spike Lee’ye saygısını sunuyor. Afrika kökenini yansıtmak için Nigerya’nın ünlü çiçeği sarı boru çiçeğini, doğum yeri olan Georgia eyaletini yansıtan rosa levigiatayı (beyaz renkli bir gül çeşidi) ve yaşadığı şehir New York’u temsilen gülü kullanıyor.

Black Panther posterinin tasarımcısı Jac Castillo, illüstratör Daniel Danger’den ilhamla tasarım yapıyor. İllüstrasyonunda atmosferik aydınlatmadan, monokromatik bir paletten ve detaylı çizgi çalışmasından yaralanıyor. Posterde Black Panther’e gücünü veren kalp şeklindeki bitkinin bulunduğu mağara temsil ediliyor.

Alice Lee, Bohemian Rhapsody filmi posterinde Freddie Mercury’nin ve Andy Warhol’un kişilikleri arasında bir ilişki kuruyor. Mercury’nin gösterişli ve pişmanlık duymayan karakterini Andy Warhol eserlerinden ilhamla yansıtıyor.

Vice posterinin tasarımcısı Jennifer Forrest güç, ırkçılık, savaş ve sosyal adalet konularını ele alan sanatçı Corita Kent’ten ilham alıyor ve bu konuları filme paralel olarak yansıtıyor.

The Favourite filmi posteri tasarımcı Flo Lau tarafından Roy Lichtenstein’dan ilhamla ortaya konuluyor. Tasarımcı posterde duyguları karikatürize ederek, noktalar ve diyagonal çizgilerle gösteriyor. Posterde filmde kullanılan balık gözü efekti, siyah-beyaz-altın teması ve Queen Anne’nin çok sevdiği tavşanları yer alıyor.

A Star is Born’un posteri tasarımcı Thanh Nguyen’ın pop art hareketi temsilcisi İngiliz sanatçı Richard Hamilton’ın Just what is it that makes today’s homes so different, so appealing? eserinden aldığı ilhamla filmi yansıtıyor.

Tasarımcı Ross-Ann Reynolds, kolaj estetiği ile tanınan sanatçı Tony Fitzpatrick’ten ilhamla Green Book posterini tasarlıyor. İllüstrasyonunda filmdeki anahtar kelimeler üzerine odaklanan sanatçı, posterin ana elemanı olarak Cadillac’ı kullanıyor.

Roma filmi posterinde ise Cleo karakteri tasarımcı JC Moreno tarafından tüm eşitsizliklere karşı duran bir kadın kahraman olarak gösteriliyor. Bunu yaparken tüm zamanların en yetenekli karikatüristlerinde Jack (King) Kirby’den ilham alıyor. 1970’lerin çizgilerini yansıtırken elementleri siyah-beyaz temsil ediyor. Cleo yaklaşan başkaldırının ve dalgaların karşısında sarsılmaz bir biçimde duruyor.

0
2954
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage