18 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2018

Margravial Opera House Tekrar Perde Açtı

Almanya’nın Bayreuth şehrinde, 1748 yılında inşa edilen Margravial Opera House, mimarisiyle kendine hayran bırakıyor. Bu küçük şehir, her yıl yaz döneminde, Alman besteci Richard Wagner adına düzenlenen opera performanslarının sunulduğu bir festivale ev sahipliği yapıyor.

300 yıllık geçmişi olan opera binası, 2012 yılında Unesco Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Altı yıl önce ise restorasyon görmeye başlayan binadaki çalışmalar geçtiğimiz gün son buldu. 29.6 milyon euro harcanan restorasyon bütçesi oldukça konuşulmuştu ama Margravial Opera House’un şu anki hâli bu bütçenin her bir kuruşuna değdiğini gösteriyor.

Yapı orijinal hâlinden uzaklaşmayarak yeniden bir canlılık yakalamış durumda. Tiyatronun orijinal boyalı, yaldızlanmış yüzeylerinin özenli bir şekilde restore edilmesine ve korunmasına ek olarak, 70.000 saatlik bir çalışmayla iç mekâna daha fazla aydınlık ve parlaklık kazandırıldı. Yaklaşık 500 kişilik oturma koltukları yenilendi ve performans düzenine göre ayarlanabilir bir hâl aldı. Aydınlatma, mumların sıcak parıltısını gösteren LED ampullerle güncellendi. Sahne arkasında, sahne makineleri modernize edildi, oditoryumdaki havalandırma yenilendi ve bina tavanı yeniden yalıtıldı.

0
2679
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage