24 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2019

Louvre Müzesi’nden Lüks Deniz Seyahati

Louvre Müzesi, 2020’de iki adet kültürel deniz yolculuğu düzenlemek için lüks deniz yolculuğu düzenleyen bir şirketle anlaştı. Yolculuklardan biri Basra Körfezi’nde, diğeri ise Akdeniz ve Adriyatik Denizi’nde başlayıp Venedik’te sona erecek. Yolculuk programları, Louvre Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan eserlerin kökenlerine ışık tutmak için müzenin yöneticileri tarafından düzenlenecek. Programlar ayrıca küratörlerin konuşmalarını da içerecek.

2020’in ağustos ayında düzenlenecek ilk geziye katılım fiyatı 4.400 dolardan başlıyor. 10 gün sürecek Akdeniz-Adriyatik gezisi, Yunanistan’da başlayacak İtalya’da sona erecek. Gemide kültür programı kapsamında Kültür Varlıkları Küratörü, Dekoratif Sanatlar Bölümü Yöneticisi, Yunan, Etrüsk ve Roma Eski Eseler Bölümü’nde yer alan Yunan heykellerinden sorumlu Miras Küratörü yer alacak.

​İkinci gezi 2020’nin kasım ayında “le jacques-cartier” adlı gemiyle gerçekleşecek. Maskat’ta başlayacak gezi Umman ve Basra Körfezi arasında 9 gün sürecek. Müzenin küratörlerinden ve İslami Sanatlar Bölüm Yöneticisi Yannick Lintz de gemide seyahat ediyor olacak. Yolculuğun son noktası Abu Dhabi’de yolcular Yeni Louvre Abu Dhabi müzesini de gezme fırsatı bulacak.

0
1726
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage